FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Šibensko-kninskoj županiji nezaposlenost se smanjila za jedan posto

Autor: jdev
ŠIBENIK, 14. lipnja 2012. (Hina) - Na području Šibensko-kninske županije na kraju svibnju zabilježeno je 7.325 nezaposlenih osoba, što je za oko jedan posto manje nego u travnju, podaci su Područne službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Šibeniku.

Tijekom svibnja iz evidencije nezaposlenih izašlo je 1.206 osoba, što je za 8,6 posto više nego u istome mjesecu prošle godine.

Iz tog je podatka, navode sa šibenskog zavoda za zapošljavanje, jasno da su krenuli sezonski poslovi koji će sve do rujna popravljati sliku na županijskom tržištu rada.

To je vidljivo i iz podataka da se većina osoba, koje su izbrisane iz popisa nezaposlenih zbog pronalaska radnog mjesta, zaposlila na određeno vrijeme i to u djelatnostima pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane, trgovini na veliko i na malo, prerađivačkoj industriji, umjetnosti, zabava i rekreacija te obrazovanju.

U svibnju su poslodavci prijavili ukupno 634 slobodnih radnih mjesta, a najveći broj iz djelatnosti pružanja smještaja te priprema i usluživanja hrane.

(Hina) xjdev yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙