FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bahreinski kralj upozorio oporbu da ne vrijeđa vojsku

Autor: akoz
DUBAI, 13. lipnja 2012. (Hina/Reuters) - Bahreinski kralj Hamad u srijedu je rekao da više neće dopustiti nikakve "uvrede" oružanih snaga Bahreina, što je očito upozorenje vodećoj šijitskoj oporbenoj stranci Wefaq nakon kritika koja je ona iznijela ovoga tjedna.

Vojska, koju vodi feldmaršal šeik Kalifa bin Ahmed, uvođenjem izvanrednog stanja preuzela je dužnost okončavanje prosvjeda koje je predvodila šijitska većina a koji su izbili prošle godine nakon pobuna u Tunisu i Egiptu.

"Posljednjih smo dana čuli glasove koji šire mržnju i zlorabe slobodu izražavanja sve do vrijeđanja bahreinskih obrambenih snaga, i nedvojbeno je naša dužnost da ne dopustimo da se to ponovi", rekao je kralj u govoru visokim časnicima u njihovom stožeru.

"Nadležne službe moraju poduzeti sve pravne mjere kako bi opriječile ta kršenja", rekao je u izjavi koju je prenijela državna novinska agencija BNA.

Šeik Ali Salman, čelnik Wefaqa, kritizirao je vojsku na skupu u utorak i rekao da neće uspjeti zaustaviti zahtjeve za demokratskim reformama u Bahreinu.

(Hina) xakoz yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙