FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: počeli Dani svetoga Vida

Autor: dsil
RIJEKA, 12. lipnja 2012. (Hina) - Iznošenjem zastave svetoga Vida na Trgu Grivica uz nastup Gradske glazbe Trsat večeras su u Rijeci počeli Dani sv. Vida, zaštitnika Rijeke.

Blagdan sv. Vida, 15. lipnja, slavi se kao Dan grada Rijeke.

U katedrali sv. Vida večeras je počela trodnevnica u očekivanju blagdana, a mise predvodi predstojnik Teologije u Rijeci Božidar Mrakovčić. Organizirano je i bdijenje mladih, kao rezultat nastojanja Riječke nadbijskupije da u proslavu ovogodišnjega blagdana uključi što više mladih, jer je 2012. godina u ovoj nadbiskupiji proglašena Gorinom mladih.

Večeras je u katedrali, nakon mise, koncert pijanista Filipa Faka i tenora Marka Fortunata u organizacijia HNK "Ivana pl. Zajca". Na programu su djela talijanskih skladatelja Giuseppea Giordana, G. B. Bononcinija, Giuseppea Torellija i Alessandra Scarlattija. Središnji dio koncerta posvećen je britanskom i talijanskom skladatelju Paolu Francescu Tostiju, a u trećem dijelu koncerta su na programu popularne arije Giuseppea Verdija, Gaetana Donizettija, Pietra Mascagnija i Giacoma Puccinija.

Središnje crkveno slavlje bit će 15. lipnja u 18 sati s procesijom od katedrale sv. Vida preko Korza do Trga Riječke rezolucije i euharistijskim slavljem na trgu koje će predvoditi glavni tajnik Sinode biskupa nadbiskup Nikola Eterović.

Gradsko vijeće Rijeke će u srijedu, 13. lipnja, održati svečanu sjednicu u HNK "Ivana pl. Zajca", na kojoj će se uručiti Nagrade grada Rijeke za životno djelo te godišnje nagrade i priznanja grada.

(Hina) xdsil ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙