FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava fotografija za utorak, 29. svibnja

Autor: ikut
ZAGREB, 29. svibnja 2012. (Hina) - Najava važnijih događaja za utorak, 29. svibnja koje ćemo popratiti fotografijama:

ZAGREB - Svečana akademija u Hrvatskom saboru povodom 20. obljetnice članstva Hrvatske u Ujedinjenim narodima i potvrde međunarodnog priznanja. Nazočnima će se obratiti predsjednik Sabora Boris Šprem, posebni izaslanik glavnog tajnika UN-a Ban Ki-moona i pomoćnik glavnog tajnika UN-a za ljudska prava Ivan Šimonović, premijer Zoran Milanović i predsjednik države Ivo Josipović (10 sati, Hrvatski sabor).

ZAGREB - Svečani prijem povodom 20. obljetnice članstva Hrvatske u Ujedinjenim narodima za sudionike svečane akademije i okruglih stolova (20 sati, Nacionalna i sveučilišna knjižnica).

ZAGREB - Sindikat metalaca Hrvatske - Industrijski sindikat organizira prosvjed radnika RIZ-Odašiljača pred sjedištem Agencije za upravljanjem državnom imovinom. Radnici traže odobrenje programa radničkog dioničarstva, a do realizacije tog programa traže obustavu imenovanja novih članova Nadzornog odbora i Uprave RIZ-a. Organizatori također poručuju da žele spriječiti likvidaciju jedinog proizvođača radioodašiljačke opreme u Hrvatskoj, da se boreći se za tvornicu bore za izvoz, za egzistenciju 240 radnika i članova njihovih obitelji (13 sati).

ZAGREB - Svečanim otvorenjem na kojemu će se dodijeliti nagrade Vijeća Animafesta i prikazati prigodni program filmova dobitnika Grand prixa te radova mladih autora i majstora animacije, počinje jubilarno, 40. izdanje Svjetskog festivala animiranog filma Animafest Zagreb. Osim najnovijim filmovima iz cijeloga svijeta, ovogodišnje kratkometražno izdanje, bit će posvećeno autorima koji su obilježili povijest festivala. Do 3. lipnja u kinima "Europa", "Tuškanac" i "Cineplexx Centar Kaptol" prikazat će se ukupno 400-ak filmova (19,30 sati, kino "Europa").

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatskog sportskog saveza gluhih na kojoj će se govoriti o Nacrtu prijedloga zakona o izmjenama i dopuna Zakona o sportu po kojima su gluhim olimpijcima uskraćena stečena prava (13 sati, Konferencijska dvorana u Almeria centru).

ZAGREB - Druga finalna utakmica košarkaškog prvenstva Hrvatske Cedevita - Cibona (20 sati, Dvorana 2 Doma sportova).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Ivana Kutni

Poslije podne: Tamara Šprihal

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xik yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙