FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za ponedjeljak, 11. lipnja

Autor: Tamara Špriha
ZAGREB, 11. lipnja 2012. (Hina) - Najava važnijih događaja za ponedjeljak, 11. lipnja koje ćemo popratiti fotografijama:

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović primit će izaslanstvo kulturnih udruga Hrvata iz Vojvodine, dobitnika Povelje RH (12 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241).

SISAK - Predsjednik Vlade Zoran Milanović i prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić u sklopu posjeta Sisku posjetit će tvrtku "Segestica 1919 d.o.o", gdje će se susresti s predstavnicima Uprave i obići pogone proizvodnje i pakiranja octa (14,30 sati, Biskupa Kvirina 8). Zatim će sudjelovati na svečanoj sjednici Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije (15,30 sati, Društveni dom INA Rafinerije nafte Sisak, A. Kovačića 1).

ZAGREB - Na suđenju bivšem potpredsjedniku vlade Damiru Polančecu i ostalima za nezakonitosti kojima je Podravka navodno oštećena za 400 milijuna kuna, trebao bi nastaviti svjedočiti bivši predsjednik uprave Podravke Miroslav Vitković koji se u medijima spominjao kao krunski USKOK-ov svjedok u aferi Spice. Vitković je prvog od tri predviđena dana njegova svjedočenja kazao da su odluke o kreditima Fimi i SMS-u kao i još neke sporne odluke donesene bez znanja cijele uprave i nadzornog odbora. USKOK uz Polančeca tereti bivše čelnike koprivničke tvrtke Darka Marinca, Zdravka Šestaka, Josipa Pavlovića i Sašu Romca, vlasnika i direktora splitske tvrtke SMS Srđana Mladinića, suvlasnika varaždinske Fima Grupe Milana Horvata te odvjetnika Zorana Markovića (9,30 sati, Županijski sud u Zagrebu, Zrinski trg 5).

ZAGREB - U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta održat će se okrugli stol o nastavi matematike na kojem će se raspravljati o tome zašto toliko učenika koristi instrukcije iz tog predmeta. U raspravi će sudjelovati nastavnici praktičari te stručnjaci iz različitih područja. Okrugli stol otvorit će ministar Željko Jovanović, a raspravi će nazočiti i savjetnik premijera Zorana Milanovića prof. dr. Neven Budak. To je drugi u nizu okruglih stolova o otvorenim pitanjima u obrazovnom procesu (10 sati, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Donje Svetice 38, Velika dvorana na IV. katu).

ZAGREB - U organizaciji Sveučilišta u Zagrebu i Veleposlanstva SAD-a počinje simpozij "Implementacija sveučilišnog pravnog okvira za prevenciju i suzbijanje pojava korupcije i diskriminacije", koji će trajati do 15. lipnja. Na otvorenju nazočnima će se obratiti rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš, prorektorica za pravna pitanja i međunarodnu suradnju Ksenija Turković, predstavnik Veleposlanstva SAD-a u RH Timothy E. Gerhardson i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović. Nakon toga na konferenciji za novinare bit će predstavljeni glavni ciljevi skupa te cjelokupni IPA projekt "Uspostavljanje sveučilišnog pravnog okvira za borbu protiv korupcije i diskriminacije" koji se financira iz programa Europske unije IPA 2008., u sklopu kojega se i organizira simpozij (11 sati, aula Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, Trg maršala Tita 14).

ZAGREB - U sklopu Međunarodnog dana arhiva, u Atriju Hrvatskog državnog arhiva bit će otvorena izložba "Fotografija dokument vremena – Pogreb Stjepana Radića kamerama zagrebačkih fotografa". Na izloženim fotografijama bit će predstavljen pogreb Stjepana Radića pogledom zagrebačkih fotografa i fotoamatera Antonije Kulčar (atelje Tonka), Ljudevita Griesbacha, Rudolfa Firšta, Gjorgia Gruzinceva, Vinka Neugebauera i Mirka Sagraka. Unatoč subjektivnom pristupu fotografi su, ističe Hrvatski državni arhiv, stvorili realistični dokument ljudi, prostora i vremena (13 sati, Hrvatski državni arhiv, Marulićev trg 21). Hrvatski državni arhiv Međunarodni dan arhiva obilježava sa željom da potakne i razvije svijest javnosti o arhivskom gradivu kao jedinstvenoj kulturnoj baštini, a ovogodišnja zajednička tema kojom se hrvatska arhivska zajednica predstavlja javnosti je "Fotografija kao dokument vremena".

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Uroš Andrić

Poslije podne: Tamara Šprihal

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xtš ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙