FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grad Osijek organizira prve "Dane energije"

Autor: ivuc
OSIJEK,8. lipnja 2012.(Hina) - U sklopu projekta Conurbant, koji se zajednički provodi s talijanskim gradom Vicenzom, u Osijeku će se od 16. do 18. lipnja prvi puta održati "Dani energije", čiji je cilj upoznati građane i tvrtke o mogućnostima korištenja obnovljivih energeskih izvora i podići razinu svijesti o pitanjima poput energetske učinkovitosti, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare u osječkoj gradskoj upravi.

Zamjenica gradonačelnik Danijela Lovoković kazala je kako će se 16. lipnja, na središnjem gradskom Trgu Ante Starčevića održati energetski sajam, na kojemu će se predstaviti proizvođači i distributeri opreme za energetsku učinkovitost, građevinske tvrtke koje se bave izgradnjom niskoenergetskih objekata te udruge za zaštitu okoliša.

Dodala je kako će se 18. lipnja održati predstavljanje projekta Conurbant te radionica Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na temu primjene novoga Zakona o učinkovitom korištenju energije.

Lovoković je kazala kako projekt Conurbant ukupno vrijedan 1,28 milijuna eura, provode ga gradovi iz šest zemalja članica Europske unije, a Osijek je u projekt uključio i gradove Beli Manastir, Belišće, Donji Miholjac i Vinkovce.

Dodala je kako neki objekti u gradu, poput novog autobusnog kolodvora i Poljoprivrednog fakulteta, već koriste obnovljive izvore energije korištenjem podzemnih geotermalnih izvora energetski neovisna bit će i zgrada budućih gradskih bazena, a bioplin se koristi na pojedinim farmama o obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.

Pročelnik Upravnog odjela za komnalno i stambeno gospodarstvo Milan Kamenko kazao je kako je konačni cilj projekta izrada akcijskog plana energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih energetskih izvora na osječkome području.

Želimo to učiniti ne zato što to od nas traži Europska unija, već stoga što smo prepoznali značaj i učinke energetske učinkovitosti te potrebu ušteda u potrošnji energije, dodao je Kamenko.

(Hina) xivuc yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙