FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kardinal Bozanić predvodio misu na blagdan Tijelova

Autor: jnah
ZAGREB, 7. lipnja 2012. (Hina) - Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je danas u zagrebačkoj prvostolnici svečano euharistijsko slavlje na svetkovinu Tijelova – Presvetog Tijela i Krvi Kristove, kojim se od 13. stoljeća slavi uspomena ustanovljenja euharistije na Veliki četvrtak.

Pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško rekao je u propovijedi da se snagom pretvorbe na oltaru događa preobrazba svijeta.

"Euharistija je duhovna hrana koja nam govori da ne živimo samo hraneći svoje tijelo. Život treba osjećaje, odnose s drugim ljudima, susrete", kazao je Šaško, upozorišvi kako smo svjedoci da danas nedostaje komunikacije iako živimo u vremenu iznimnih mogućnosti sredstava komuniciranja.

Pomoćni biskup zagrebački je ustvrdio da ništa na svijetu ne posvećuje ljudsku tjelesnost kao euharistija, danas kada je tijelo postalo idolom ili posvema obescijenjeno.

Danas slavimo Boga koji se utjelovio i Kristovo tijelo koje je postalo nebeskom hranom u zemaljskome obličju kruha i vina, da bismo mi koji ju blagujemo postali Kristovim tijelom, prisutnošću koja siti te nama i bližnjima vraća radost neba, poručio je mons. Šaško.

(Hina) xmvr yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙