FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vujanović traži istragu o napadu na Perovića

Autor: djan
PODGORICA, 7. lipnja 2012. (Hina) - Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović oštro je osudio u četvrtak napad na bivšeg vođu Liberalnog saveza Crne Gore Slavka Perovića prilikom policijskog privođenja u Herceg Novom i zatražio da se taj slučaj hitno istraži.

Vujanović je novinarima rekao da će u razgovoru s direktorom Uprave policije Božidarom Vuksanovićem, tražiti da se najprofesionalnije i najdetaljnije ispita slučaj jer je Perović bio predsjednik stranke koja će u Crnoj Gori biti zapamćena po zalaganju za ideju državne neovisnosti.

Slavko Perović, bivši kultni lider nekadašnjeg Liberalnog saveza, najače oporbene stranke u Crnoj Gori iz prve polovine 90-tih, nakon 'bliskog kontakta' u jednom kafiću s dvojicom policajca iz tamošnje interventne policije, u srijedu je popodne završio u bolnici s jednim slomljenim rebrom.

Svi podgorički mediji u četvrtak opširno donose izvještaje o slučaju.

U policijskom priopćenju objavljenom u četvrtak navodi se da se slučaj detaljno ispituje i da je policijac koji je udario Perovića suspendiran do okončanja istage. Policija kaže kako je po prvim podacima istrage Perović bio pod utjecajem alkohola i navodno je prvi udario policajca koji je potom primjenio sredstva prisile kako bi ga priveo. Perović je sa svoje strane kazao da se radilo o klasičnoj policijskoj namještaljci i napadu na njega jer je u jednom nedavnom intervjuu kritizirao bivšg crnogorskog predsjednika i premijera Milu Đukanovića.

Oporbene stranke - Pokret za promjene i Liberalna partija zatražile su i potpunu informaciju o incidentu u kojem je ozlijeđen Perović, a ustrajat će na zahtjevu da se provede detaljna istraga.

Slavko Perović predvodio je masovne prosvjede zbog crnogorskog napada na Dubrovnik početkom 90-ih.

(Hina) xdram yps/ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙