FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Crnogorski premijer čestitao Nikoliću, očekuje nastavak dobrih odnosa

Autor: dram
PODGORICA, 21. svibnja 2012. (Hina) - Predsjednik crnogorske vlade Igor Lukšić čestitao je čelniku Srpske napredne stranke Tomislavu Nikoliću pobjedu na predsjedničkim izborima u Srbiji, uz očekivanje da će dvije države nastaviti graditi dobre odnose.

Crnogorski premijer također očekuje da će Nikolić doprinositi regionalnoj suradnji i realizaciji svih onih ciljeva koji su svima bliski.

"Nema nikakvog razloga da tako ne bude i vjerujem da ćemo u narednim tjednima i kada budemo znali konačni sastav nove srbijanske vlade moći intenzivirati naše napore kako bi realizirali projekte o kojima smo govorili. Vjerujem da će i Nikolić tome dati doprinos", kazao je Lukšić novinarima.

Crna Gora u ponedjeljak obilježava šestu godišnjicu neovisnosti nakon što je 21. svibnja 2006. na referendumu obnovila svoju državnu samostalnost i izišla iz državne zajednice sa Srbijom. Tada je, prema službenim rezultatima, crnogorsku neovisnost na referendumu poduprlo 55,5 posto građana, dok je za ostanak zajedničke države sa Srbijom bilo 44,5 posto građana.

Povodom šest godina neovisnosti crnogorski premijer rekao je da je Crna Gora u tom razdoblju napravila značajan napredak te da je kroz to vrijeme udvostručen bruto domaći proizvod, da su zarade i mirovine porasle, a nezaposlenost prepolovljena.

(Hina) xdram ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙