FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

D. Duplančić izabran za ravnatelja KBC Split

Autor: zjur
SPLIT, 5. lipnja 2012. (Hina) - Klinički bolnički centar Split dobio je novoga ravnatelja, a riječ je o poznatom kardiologu i pročelniku Kliničkoga odjela za bolesti srca i krvnih žila Darku Duplančiću, čije imenovanje još treba potvrditi ministar zdravlja Rajko Ostojić, doznaje se u toj bolničkoj ustanovi.

Odluka je to Upravnoga vijeća KBC- a Split, a kako se doznaje, Duplančić je dobio većinu glasova. Darko Duplančić je inače predsjednik Savjeta za zdravstvo SDP-a u Splitu, a na natječaj za ravnatelja, uz njega se javio još pedijatar i voditelj dječje Jedinice intenzivnoga liječenja (JIL) pri Klinici za pedijatriju Julije Meštrović.

U splitskoj bolnici, više od toga da su dobili novog ravnatelja, nisu željeli komentirati. Dosadašnji ravnatelj Dujomir Marasović, koji je tu dužnost obavljao posljednjih osam godina, novinarima je za vrijeme održavanja natječaja za novog ravnatelja kazao, kako nema favorita, te da odluku o izboru donosi Upravno vijeće bolnice i ministar zdravlja. "Novom ravnatelju neće biti lako upravljati bolnicom jer je vrijeme besparice. Predložio bih mu da ostavi uz sebe postojeći stručni dio ravnateljstva, jer u KBC-u ne postoje ljudi koji bi tako dobro vodili bolnicu", izjavio je novinarima Marasović.

(Hina) xzjur ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙