FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novinarka Hine Tatjana Miščančuk ICT novinar godine

Autor: tper
ZAGREB, 5. lipnja 2012. (Hina) - Tvrtka SAP i Zbor informatičkih novinara Hrvatskog novinarskog društva danas su dodijelili 11. po redu nagrade "SAP ICT journalist prize Božo Težak" za najbolje novinare i radove iz područja informacijsko-komunikacijskih tehnologija (ICT) za 2011. i to novinarki Hine Tatjani Miščančuk, koja je proglašena i ICT novinarkom godine, te uredniku Olegu Maštruku i slobodnom novinaru Zvonku Paviću.

Nagrade su dodijeljene u sklopu konferencije SAP Forum koja je u zagrebačkom Arena centru okupila više od 400 domaćih i stranih ICT stručnjaka te predstavnika gospodarstva.

Primajući nagradu za ICT ili informatičku novinarku godine Tatjana Miščančuk istaknula je da to shvaća kao priznanje za više od deset godina novinarskog praćenja aktivnosti i poslovanja ICT sektora u Hrvatskoj i globalno.

Za pisanje o ICT-u kazala je da je izazovno i zanimljivo zbog brzog razvoja tog sektora, ali i zahtjevno, terminološki i strukovno, pogotovo kada se o tome piše u mediju koji osim stručne ima i široku publiku koja treba razumjeti napisano.

Vjerujem i da je ono što pišemo i objavljujemo na Hini o ICT-u mnogima u medijima, samom sektoru i drugima korisno i dobrodošlo kao informacija i polazište za šire teme, te stoga hvala kolegama novinarima iz Zbora informatičkih novinara HND-a koji su prepoznali i ovim honorirali vrijednost agencijskog novinarstva u ICT-u, kazala je Miščančuk.

Dobitnik ovogodišnje nagrade u kategoriji najbolji novinarski uradak Zvonko Pavić, slobodni novinar, nagradu je dobio za tekst "Kako IT prodati državi" objavljen u časopisu Mreža, dok je Oleg Maštruko, izvršni urednik Mreže, časopisa za IT profesionalce, nagradu ove godine dobio drugi put zaredom i to za uređivanje listopadskog broja Mreže u 2011.

Nagrada "SAP ICT journalist prize Božo Težak" nosi ime pokojnog profesora doktora Bože Težaka, kojeg se osim što je bio cijenjeni kemičar smatra i pionirom informacijskog društva.

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙