FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena Akademija o medijskom pravu u jugoistočnoj Europi

Autor: kgab
ZAGREB, 4. lipnja 2012. (Hina) - Medijski prostor javnih televizija, medijski pluralizam u digitalnom dobu i medijska odgovornost glavne su teme prve Akademije o medijskom pravu u jugoistočnoj Europi, koja je u ponedjeljak otvorena u Zagrebu u zgradi HRT-a.

Jednotjedna Akademija održava se pod pokroviteljstvom Vijeća za regionalnu suradnju (RCC), te uz potporu Zaklade Friedrich Ebert, predstavnika OESS-a za slobodu medija te OESS-ove misije u Bosni i Hercegovini.

Skup su otvorili glavni tajnik Vijeća za regionalnu suradnju Hido Biščević, predsjednik Europskog udruženja javnih radiotelevizijskih servisa jugoistočne Europe i predsjednik uprave HRT-a Josip Popovac i zamjenica voditelja OESS-ove misije u BiH Nina Suomalainen.

"Mi smo na samom početku projekta koji ima vrlo važan cilj: pridonijeti razvoju i provedbi zakona o medijima u regiji jugoistočne Europe", rekao je Popovac.

"Mislim da je pravi trenutak za takvu raspravu i razmjenu mišljenja i iskustva u vrijeme dok se donosi novi zakon o HRT-u", istaknuo je.

Cilj Akademije je unaprjeđenje suradnje u razvoju i primjeni naprednog medijskog zakonodavstva u jugoistočnoj Europi, a u skladu s međunarodnim i europskim medijskim standardima. Zaštitu medijskih sloboda i prava na slobodu mišljenja namjerava potaknuti dijeljenjem i učenjem iz primjera najboljih zakonodavnih okvira pojedinih država te prakse u provođenju medijskih standarda u regiji.

Sudionici su medijski profesionalci iz regije – odvjetnici koji se bave medijskim pravom, zakonodavci, predstavnici medija, članovi regulativnih i samoregulativnih medijskih tijela, te akademici s područja cijele jugoistočne Europe, kao i međunarodnih stručnjaci.

(Hina) xkga ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙