FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 4. lipnja

Autor: nbrc
ZAGREB, 3. lipnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 4. lipnja.

ZAGREB - Svjetska banka predstavit će studiju "Zlatni rast: Vraćanje sjaja europskom gospodarskom modelu". Na prezentaciji će, kako je najavljeno, biti i predsjednik Republike Ivo Josipović koji će se i obratiti nazočnima. U uvodnom dijelu, koji će biti otvoren za medije, organizatori najavljuju i obraćanje guvernera HNB-a Željka Rohatinskog, potpredsjednika Vlade i ministra regionalnog razvoja i fondova EU Branka Grčića te voditelja Ureda Svjetske banke za Hrvatsku Hongjoo Hahma. Prezentacija će se održati u Hrvatskoj narodnoj banci, a iz Ureda Svjetske banke u Hrvatskoj napominju da će akreditirani novinari moći biti nazočni samo uvodnom dijelu prezentacije, jer će studija biti javno predstavljena dan poslije (15,00 sati, HNB, Trg hrvatskih velikana 3).

ZAGREB - Financijska agencija (Fina) organizator je 2. konferenciju o elektroničkom poslovanju, na kojoj će biti prikazani hrvatski i svjetski trendovi u e-poslovanju, mogućnosti primjene e-Government rješenja te biti predstavljeni i pozitivni primjeri iz prakse kroz primjenu naprednih elektroničkih rješenja. U drugome dijelu konferencije, javnosti će biti predstavljeni financijski rezultati poslovanja hrvatskih poduzetnika za 2011. godinu, a najuspješnijim tvrtkama biti dodijeljene nagrade Zlatna bilanca (9,00 sati početak konferencije, Muzej suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17).

ZAGREB - "Inovacija, sadržaj, tržište = uspješnost", naziv je 2. konferencije industrije zdravstvenog turizma (HTI Conference – Health Tourism Industry Conference) koju zajednički organiziraju Sektor za turizam HGK i stručna revija Ugostiteljstvo i turizam (UT). Sudionici konferencije raspravljat će o temama kao što su inovacije u industriji zdravstvenog turizma, nove tehnologije, ekologija i recepti tržišne uspješnost itd. (10 sati, Vijećnica HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB) - Franšizno poslovanje u Hrvatskoj prisutno je već četrdesetak godina, ali unatoč tome još nije, kao u Europi i svijetu, opće prihvaćen model poslovanja i ulaska u poduzetništvo, no ove je godine po prvi put temeljem suradnje nacionalne franšizne udruge i Ministarstva poduzetništva i obrta u okviru plana "Poduzetnički impuls" pokrenut i pilot projekt "Franšizno poslovanje" u sklopu kojeg se dodjeljuju bespovratne potpore za ulazak u franšizno poslovanje. To bi mogla biti prekretnica za franšizno poslovanje u Hrvatstom, ističe u razgovoru za Hinu predsjednica Hrvatske udruge za franšizno poslovanje u Hrvatskoj Liljana Kukec uoči 7. po redu međunarodnog franšiznog foruma koji će se u Zagrebu u organizaciji te udruge i Veleučilišta Vern održati 6. lipnja. Ministarstvo je za potpore kroz pilot projekt "Franšizno poslovanje" predvidjelo ukupno milijun kuna, a za korisnike minimalna potpora može biti 25 tisuća kuna, dok je maksimalna 150 tisuća kuna.

Dežurne urednice:

prije podne: Slavica Cvitanić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xbn ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙