FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Holy: žao mi je što neki ne razumiju važnost zaštite svih ljudskih prava

Autor: mbuj
ZAGREB, 1. lipnja 2012. (Hina) - Ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy podržala je danas održavanje splitskog i zagrebačkog Pridea te je izrazila žaljenje što u hrvatskom društvu postoje pojedinci i pojedinke koji ne razumiju važnost zaštite svih ljudskih prava.

"Ljudska prava seksualnih manjina se ne razlikuju od ljudskih prava svih drugih manjinskih skupina. Žao mi je što postoje pojedinci i pojedinke u našem društvu koji ne razumiju važnost zaštite svih ljudskih prava, a ne samo, recimo, vjerskih manjina ili slično", izjavila je ministrica Holy novinarima na Trgu bana Jelačića gdje je sudjelovala na obilježavanju Svjetskog dana zaštite okoliša i Dana čistoće.

Na pitanje što bi poručila protivnicima i sudionicima Pridea, koji će se održati u Splitu 9. i u Zagrebu 16. lipnja, ministrica Holy je istaknula kako je pitanje različitosti pitanje ljudskih prava.

Kazala je kako u Zagreb Prideu planira sudjelovati, ali nije sigurna hoće li stići jer mora ići u Rio de Janeiro na konferenciju UN-a o održivom razvoju.

Ministrica Holy također je izjavila da se kandidirala za Predsjedništvo SDP-a.

Na pitanje novinara vjeruje li da je "ulazak u Predsjedništvo SDP-a svojevrstan vjetar u leđa", Holy je rekla kako misli da može biti, jer je to poruka članstva stranke, odnosno delegata imaju li povjerenja i smatraju li da je njihov rad kao članova Vlade u redu i rade li dobro svoj posao.

Na tvrdnju novinara da se u gradu Zagrebu sprema uravnilovka načina naplate odvoza kućnog otpada, ministrica je rekla kako to ne može komentirati jer će na jedinicama lokalne samouprave biti da pronađu prikladne modele, a kako će to Grad Zagreb realizirati, to je na Gradu Zagrebu. Poručila je kako je zakon jasan - naplata otpada prema količini, odnosno prema volumenu.

(Hina) xbma yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙