FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kregar s kolegama iz mađarskog parlamenta o imunitetu

Autor: rtom
ZAGREB, 31. svibnja 2012. (Hina) - Zastupnički imunitet, reforme te ustroj pravosudnih sustava Hrvatske i Mađarske bile su teme razgovora predsjednika Odbora za pravosuđe Josipa Kregara koji je s članovima Odbora u četvrtak u službeni posjet primio Izaslanstvo Odbora za imunitet, nekompatibilnost i mandatna pitanja parlamenta Mađarske, priopćeno je iz saborske službe za odnose s javnošću.

Pitanje imuniteta predstavlja zaštitu institucije, iako se u praksi često percipira kao privilegija pojedinca, rekao je Kregar koji je s mađarskim kolegama razmijenio iskustva iz tog područja.

Predsjednik Odbora za imunitet, nekompatibilnost i mandatna pitanja Gyorgy Rubovzsky objasnio je mađarski sustav. Istaknuo je da parlament daje dozvolu za početak istražnih radnji, a da bi se suspendiralo mandatno pravo zastupnika mora biti suglasna dvotrećinska većina, istaknuo je Rubovzsky.

Suradnja Mađarske i Hrvatske na području znanosti i obrazovanja ocijenjena je vrlo dobrom te je izražena nada da će se istim intenzitetom nastaviti.

Izaslanstva su razgovarala i o reformama te ustrojstvu pravosudnih sustava dviju zemalja. U kontekstu ustavnih promjena u Mađarskoj sugovornici su razmijenili mišljenja i o sustavu izbora sudaca, dodaje se u priopćenju.

(Hina) xrt/xpp yrt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙