FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski premijer sljedećeg tjedna u Mađarskoj i Finskoj

Autor: ista
ZAGREB, 4. svibnja 2012. (Hina) - Predsjednik hrvatske vlade Zoran Milanović sljedećeg će tjedna službeno posjetiti Mađarsku i Finsku, a u središtu razgovora bit će bilateralna pitanja, ekonomska i financijska kriza, kao i suradnja u okviru Europske unije, priopćeno je u petak iz hrvatske vlade.

Hrvatski premijer u ponedjeljak će boraviti u jednodnevnom službenom posjetu Mađarskoj na poziv mađarskog premijera Viktora Orbana.

Tijekom sastanka dvaju premijera razmotrit će se trenutna situacija u bilateralnim odnosima između dvije susjedne i prijateljske države, s posebnim naglaskom na suradnju u okviru Europske unije, potencijale provedbe inicijativa od zajedničkog interesa u području energetike i infrastrukture te situaciju u regiji jugoistočne Europe.

Milanović će zahvaliti premijeru Orbanu na mađarskoj potpori završetku hrvatskih pristupnih pregovora i ratifikaciji Ugovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji. Osim sastanka s mađarskim premijerom, predsjednik hrvatske vlade susrest će se s Laszlom Koeverom, predsjednikom mađarskog parlamenta i privremenim vršiteljem dužnosti predsjednika Mađarske, te s predsjednicima Hrvatske državne samouprave i Saveza Hrvata u Mađarskoj.

Nakon posjeta Mađarskoj, premijer Milanović će u utorak boraviti u jednodnevnom službenom posjetu Republici Finskoj. Posjet će započeti sastankom Milanovića s Eerou Heinaeluomijem, predsjednikom finskog parlamenta, nakon čega slijedi sastanak s Jyrki Katainenom, predsjednikom finske vlade, s kojim će razgovarati o bilateralnim pitanjima, mjerama odgovora država članica Europske unije na ekonomsku i financijsku krizu, perspektivama regionalne suradnje u jugoistočnoj Europi i načinu upravljanja državnim poduzećima. Na kraju posjeta, premijer Milanović susrest će se s Sauli Niinistoeom, predsjednikom Republike Finske.

(Hina) xpp ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙