FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Merkel čestitala Nikoliću, očekuje nastavak europskog puta Srbije

Autor: ssai
BEOGRAD, 30. svibnja 2012. (Hina) - Njemačka kancelarka Angela Merkel u srijedu je čestitala Tomislavu Nikoliću na pobjedi na nedavnim predsjedničkim izborima izrazivši očekivanje u pogledu nastavka europskog puta Srbije, objavila je Srpska napredna stranka (SNS) kojoj je Nikolić bio predsjednik do prije tjedan dana, kada je na to mjesto podnio ostavku zbog izbora za predsjednika Srbije.

''Nadam se da ćete se snažno zauzimati za nastavak integracije Srbije u Europsku uniju. Njemačka će biti pouzdan partner Vama i Vašoj zemlji u provedbi za to nužnih reformi'', naglasila je Merkel u čestitki Nikoliću, stoji u priopćenju SNS-a.

Nikolić je, kako se dodaje, tijekom dana u Beogradu razgovarao s političkim ravnateljem njemačkog ministarstva vanjskih poslova Hans-Dieterom Lucasom, kojemu je zahvalio na čestitki kancelarke Merkel te izrazio želju za najbližom mogućom suradnjom Srbije i Njemačke, kako na gospodarskom, tako i na političkom planu.

Nikolić i Lucas suglasili su se da je priključivanje europskim integracijama proces kojim će Srbija u budućnosti osigurati gospodarski napredak, a da bilateralna suradnja između dviju zemalja može biti podignuta na višu razinu, navodi se u priopćenju.

Tomislav Nikolić izabran je za predsjednika Srbije 20. svibnja, a dužnost će formalno preuzeti u četvrtak, nakon prisege u parlamentu.

(Hina) xdas ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙