FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pusić primila u oproštajni posjet makedonskog veleposlanika

Autor: kgab
ZAGREB, 30. svibnja 2012. (Hina) - Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić primila je u srijedu u oproštajni posjet makedonskog veleposlanika u Hrvatskoj Danča Markovskog, priopćio je MVEP.

Ministrica Pusić zahvalila je veleposlaniku Markovskom na dobroj suradnji i doprinosu u unaprjeđenju bilateralnih odnosa između Hrvatske i Makedonije tijekom njegova mandata. Napomenula je da Hrvatska podupire europske i euroatlantske integracijske procese svih zemalja regije, pa tako i Makedonije, u cilju postizanja pune stabilnosti prostora jugoistočne Europe.

Veleposlanik Markovski istaknuo je kako Makedonija u Hrvatskoj vidi velikog prijatelja i partnera te je otvorena za suradnju u svim područjima od bilateralnog i regionalnog značaja. Također je izrazio zadovoljstvo položajem makedonske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj, a posebice postojanjem katedre i lektorata za makedonski jezik.

Ministrica Pusić izrazila je očekivanje te ponovila dobrodošlicu makedonskim dužnosnicima za sudjelovanjem na ovogodišnjem Croatia Summitu, stoji u priopćenju.

(Hina) xpp/xkga ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙