FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vesna Pusić uputila sućut svom talijanskom kolegi

Autor: dpos
ZAGREB, 21. svibnja 2012. (Hina) - Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić uputila je pismo sućuti ministru vanjskih poslova Talijanske Republike Giuliu Terziu di Sant'Agati povodom snažnog potresa koji je pogodio sjeverni dio Italije, posebice regiju Emilia-Romagna, te odnio više ljudskih života, priopćeno je u ponedjeljak iz MVEP-a.

U ime Ministarstva vanjskih i europskih poslova, kao i u svoje osobno, ministrica Pusić izrazila je najiskreniju sućut zbog gubitka ljudskih života te stradavanja stanovništva iz tog područja.

Ministrica Pusić također je izrazila sućut i osjećaje zabrinutosti zbog tragičnog događaja ispred škole u Brindisiju gdje je uslijed eksplozije život izgubila nedužna djevojčica, a više je učenica ozlijeđeno.

Ministru Terziu di Sant'Agati uputila je izraze solidarnosti i bliskosti sa zamolbom da ih prenese obiteljima svih stradalih, kao i cijelom talijanskom narodu.

Najmanje pet osoba je poginulo, deseci su ozlijeđeni, a oko 3 tisuće ljudi je evakuirano nakon dva potresa koji su u nedjelju pogodili Italiju. Epicentar najjačeg potresa u Italiji u posljednje tri godine bio je blizu Modene u regiji Emilia-Romagna u dolini rijeke Po, a podrhtavanje se osjetilo i u susjednim regijama Lombardiji i Venetu.

Spasilačke službe pretražuju ruševine u potrazi za eventualnim žrtvama i pripremaju smještaj za ljude kojima su oštećene kuće.

Potres je izazvao ozbiljnu štetu na povijesnim građevinama i crkvama u provinciji Modena. Pogođeni su i veliki gradovi Bologna, Modena, Ferrara, Rovigo, Verona i Mantova, no u njima nije zabilježena veća šteta.

(Hina) xpp ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙