FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GO HNS-a osniva Savjet za razvoj grada Zagreba

Autor: Lidija Baković
ZAGREB, 29. svibnja 2012. (Hina) - Gradska organizacija HNS-a najavila je na današnjoj konferenciji za novinare održanoj ispred zagrebačke Gradske skupštine osnivanje Savjeta za razvoj grada Zagreba kroz koji bi stručnjaci, intelektualci i zainteresirani građani predlagali nove smjernice za razvoj grada za razdoblje 2013.-2020.

Predsjednik GO HNS-a grada Zagreba, Dragan Kovačević istaknuo je da je cilj osnivanja Savjeta razvoj pune zaposlenosti, reindustrijalizacija te razvoj kulturne, socijalne, zdravstvene, sportske i gospodarske politike grada.

"Cilj je stvoriti Zagreb kao grad u kojem će mladi nalaziti posao, gdje će kulturni sadržaji grada biti u funkciji gospodarskih aktivnosti, a poslovni prostori biti u funkciji", rekao je Kovačević dodavši da će kroz manje od godinu dana GO HNS dati platformu za bolje upravljanje gradom.

"Ne zalažemo se samo za rezanje prava, nego za stvaranje prihoda i kako uprihodovati što više od onih djelatnosti i resursa koje grad ima, a nisu u fokusu", rekao je pozvavši građane i stručnjake da se jave gradskoj organizaciji HNS-a i pridruže Savjetu.

Na novinarsko pitanje znači li ovo da je zagrebački HNS službeno otvorio predizbornu kampanju godinu dana prije lokalnih izbora, Kovačević je rekao da je HNS-ov cilj ući spreman u kampanju, a gradom se, smatra, treba upravljati s novim modelom, jer je postojeći potrošen.

Potvrdio je da će HNS imati svoga kandidata za gradonačelnika Zagreba, no nije iznio pojedinosti.

Potpredsjednik GO HNS-a grada Zagreba, Tomislav Stojak osvrnuo se na problem kulturne politike grada i rekao da je nužno promijeniti način upravljanja gradskim resursima. Istaknuo je da je Gradski ured po nejasnim kriterijima podijelio 55 milijuna kuna namijenjenih kulturnoj sceni te da se ne zna gdje je od tog iznosa završilo 11 milijuna kuna.

"Urbana kultura dobiva nekoliko puta manje novca od nekih drugih segmenata, a ne zna se zašto je to tako, kao što neka gradska kazališta dobivaju nekoliko milijuna kuna za samo dvije ili tri predstave godišnje, što je neracionalno upravljanje", rekao je Stojak dodavši da u upravljanjem HNK-om svoje mišljenje trebaju istaknuti ne samo nadležno ministarstvo nego i sam grad Zagreb.

"Mi ćemo stalno upozoravati na rad predstavničkog tijela, odnosno Gradske skupštine jer smatramo da to tijelo ne radi dobro posljednjih nekoliko mjeseci i ne ispunjava svoju osnovnu funkciju da kontrolira izvršnu vlast u njenom radu", zaključio je Stojak.

(Hina) xlbak yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙