FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava fotografija za ponedjeljak, 21. svibnja

Autor: ikut
ZAGREB, 21. svibnja 2012. (Hina) - Najava važnijih događaja za ponedjeljak, 21. svibnja koje ćemo popratiti fotografijama:

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog Sabora Boris Šprem sastat će se s izaslanstvom Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH koje vodi Mirza Kušljugić (10 sati, Hrvatski sabor).

ZAGREB - "Što hrvatskim izvoznicima donosi članstvo u EU?" tema je središnjeg panela koji će se održati u okviru 7. konvencije hrvatskih izvoznika. Konvenciju organizira udruga Hrvatski izvoznici, a u sklopu konvencije održat će se i peta dodjela nagrada "Zlatni ključ" najboljim izvoznicma u 2011. godine. Nagrade će se dodijeliti u kategoriji najbolji veliki, srednji i mali izvoznik te najinovativniji izvoznik, a posebno će biti nagrađeni i najbolji izvoznici za 14 najznačajnijih hrvatskih izvoznih tržišta (9,30 sati, Hotel Westin).

ZAGREB - Na zagrebačkom Županijskom sudu trebalo bi početi suđenje osječkom poduzetniku Dragi Tadiću, zbog pokušaja podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda, kako bi se promijenila osuđujuća presuda Branimiru Glavašu za ratni zločin nad srpskim civilima u Osijeku u slučajevima "garaža" i "selotejp". Suđenje je trebalo početi u ožujku ali je odgođen zbog Tadićeve križobolje, a potom ni ročište u travnju nije održano jer je Tadićeva braniteljica Jadranka Sloković bila zauzeta obvezama na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu. Tadić je jedini od petero optuženih koji nije priznao krivnju i nagodio se s USKOK-om. To su učinili saborski zastupnik HDSSB-a Ivan Drmić, bivša zamjenica glavnog urednika Glasa Slavonije Sanja Marketić i splitski poduzetnik Srećko Jurišić, koji su osuđeni uvjetno na dvije godine zatvora te Tadićeva supruga Božica Tadić - Ćavar koja je uvjetno osuđena na 15 mjeseci (9 sati, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Otvorenje 29. tjedna suvremenog plesa predstavom britanskoga plesača Russela Maliphanta i njegovom predstavom "The Rodin Project" u Hrvatskom narodnom kazalištu (19,30 sati), a prije toga izložbom fotografija Eura Rotellija "The body the Soul" (18 sati, Muzej Mimara).

ZAGREB - Konferenciju za novinare povodom izvrsnog nastupa Sandre Perković u bacanju diska na mitingu Dijamantne lige u Šangaju (14 sati, u prostorijama Hrvatskog atletskog saveza).

Dežurni na desku FaH-a:

Pije podne: Uroš Andrić

Poslije podne: Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xik yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙