FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović primio predstavnike saveza udruga mladih i studenata s invaliditetom

Autor: dpos
ZAGREB, 23. svibnja 2012. (Hina) - Predsjednik Republike Ivo Josipović primio je predstavnike Hrvatskog saveza udruga mladih i studenata s invaliditetom (SUMSI) i pritom istaknuo njihov doprinos u prevladavanju svakodnevnih barijera i stvaranju uvjeta za kvalitetniji život i integriranje, kako mladih i studenata tako i svih osoba s invaliditetom u život zajednice, priopćeno je danas iz Ureda predsjednika.

Predsjednik Josipović je izrazio podršku radu udruga mladih i studenata s invaliditetom i njihovim ciljevima usmjerenim k uključivanju i prilagodbi osoba s invaliditetom redovnoj nastavi.

Predstavnici udruga upoznali su predsjednika Josipovića s aktivnostima Saveza, kao i s problemima s kojima se susreću u obrazovnim institucijama i na fakultetima. Kao najveći problemi s kojima se mladi i studenti s invaliditetom susreću istaknuti su arhitektonska neprilagođenost obrazovnih institucija i fakulteta, s izuzetkom Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji je izgradnjom liftova i rampi omogućio pristup studentima u kolicima, te zapošljavanje osoba s invaliditetom koje su diskriminirane na tržištu rada, čak i kada su visoko obrazovane.

SUMSI čine udruge "Zamisli" i "Sizif" iz Zagreba, "Znam" iz Rijeke i "Preokret" iz Vukovara, a osnovan je zbog uzajamne suradnje udruga, usklađivanja aktivnosti i angažmana sa svrhom pružanja pomoći mladima i studentima s invaliditetom u suočavanju s radnim i životnim izazovima.

(Hina)xpp/xlbak yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙