FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 25. svibnja

Autor: nles
ZAGREB, 25. svibnja 2012. (Hina) - ZAGREB, 24. svibnja 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 25. svibnja:

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske, a na dnevnom su redu, uz ostalo: Nacrt prijedloga zakona o osobnom imenu, Nacrt prijedloga nacionalne strategije suzbijanja zlouporabe droga u Republici Hrvatskoj za razdoblje od 2012. do 2017. godine, Prijedlog akcijskog plana o Nacionalnom informacijskom sustavu za droge u Republici Hrvatskoj (2012. - 2013.), Prijedlog uredbe o izmjenama Uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u državnoj službi, Prijedlog odluke o financiranju procesa restrukturiranja hrvatskih brodogradilišta u većinskom državnom vlasništvu za 2012. godinu (10 sati, u Banskim dvorima).

ZAGREB - Predsjednik RH Ivo Josipović primit će izaslanstvo Udruge obitelji stradalih u prometu i organizatore projekta "Karavana za život-bikeri na cesti". Na sastanku će biti i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić te predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva pravosuđa, a razgovarat će se o unapređenju prevencije stradavanja u cestovnom prometu te o sudskoj praksi u kažnjavanju počinitelja prometnih nesreća s tragičnim posljedicama i o pravima oštećenika (13 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241).

ČAKOVEC - Predsjednik Ivo Josipović u Čakovcu će biti na otvaranju prvoga regionalnog seminara o ljudskim pravima – Edukacija o holokaustu, a predviđeno je i njegovo obraćanje (19 sati, Centar za kulturu, Trg Republike bb).

ŠTRIGOVA - Predsjednik Republike Ivo Josipović u Štrigovi će nazočiti na svečanosti podjele nagrada najboljim vinarima na manifestaciji "Urbanovo 2012.", Dani vina u županiji Zrinskih i obratiti se nazočnima (17 sati, Sportska dvorana Štrigova).

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske (10 sati, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Nastavak 4. sjednice Hrvatskoga sabora (9,30 sati, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Klub zastupnika nacionalnih manjina održat će konferenciju za novinare u povodu priznanja Svjetskog dana romskog jezika (14 sati, dvorana Ivana Kukuljevića, Trg sv. Marka 6).

ZADAR/SPLIT - Povjerenik Europske komisije za regionalnu politiku Johannes Hahn će, u pratnji potpredsjednika Vlade i ministra regionalnoga razvoja i fondova EU Branka Grčića, obići Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Centar za prehrambenu tehnologiju i biotehnologiju Zadar, koji je primjer uspješnog povlačenja sredstava iz pretpristupnog programa IPA IIIC. Saša Zelenika, pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta održat će prezentaciju 'grant sheme' za investiranje u znanost i inovacije, a bit će predstavljen i projekt "Višnja Maraska kao sastojak funkcionalne hrane" (10,30 sati). Izjave se očekuju u 11,15 sati ispred Centra za prehrambenu tehnologiju i biotehnologiju (Prolaz Petra Kasandrića 6). Potom će Hahn i Grčić u Splitu sudjelovati na panel diskusiji "Strukturni fondovi za Hrvatsku: Nova Kohezijska politika 2014-2020" (13 sati, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Splitu, Matice Hrvatske 31). Panel diskusija otvorena je za medije, a pozvani su predstavnici akademske zajednice, gospodarstvenici, čelnici jedinica lokalne i regionalne samouprave, razvojnih agencija i studenti.

ZAGREB - Pod predsjedanjem predsjednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Tomislava Karamarka održat će prva sjednica Središnjeg odbora te stranke. Snimatelji i foto-reporteri moći će snimiti početak sjednice, nakon koje su predviđene izjave (15 sati, hotel Westin, Izidora Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Hrvatsko novinarsko društvo organizira javnu raspravu o Nacrtu prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji (10,30 sati, velika dvorana Novinarskog doma, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Organizatori INmusic festivala, koji će se održati od 28. do 30. lipnja kod zagrebačkog jezera Jarun, na konferenciji za novinare najavit će novosti o ovogodišnjim izvođačima koji će nastupati na festivalu (11 sati, hotel Westin, dvorana "Uvertira", Izidora Kršnjavoga 1).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Milka Ćurković

poslijepodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙