FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: neizvjestan smjer kretanja cijena dionica

Autor: scvi
NEW YORK, 25. svibnja 2012. (Hina/Reuters) - Terminski S&P 500 indeks zasad ukazuje na blagi rast cijena dionica na Wall Streetu na početku današnjeg trgovanja i to na krilima optimizma investitora da će Europska središnja banka (ECB) poduzeti uskoro neke poticajne mjere, no znatniji rast cijena ograničavaju nove zabrinutosti u vezi Grčke.

Terminski Dow Jones indeks bio je oko 13,30 sati u minusu 7 bodova, dok je tehnološki Nasdaq bio u plusu 2,25 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 ojačao je 1,4 bodova, i bio je u skladu s fer vrijednosti, matematičkom formulom kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Pojedini analitičari očekuju da će 6. lipnja Europska središnja banka najaviti poticajne mjere zbog klizanja eurozone u recesiju.

Istodobno, zamjenik belgijskog premijera Didier Reynders objavio je novo upozorenje u vezi Grčke, kazavši da bi će središnje banke i kompanije učiniti „pogubnu profesionalnu pogrešku“ ne pripreme li se za izlazak Grčke iz eurozone.

Od makroekonomskih objava, danas se očekuje objava indeksa povjerenja američkih potrošača za svibanj.

Na europskim burzama jutrošnji dobitci uglavnom su izbrisani, tako da je trenutno još samo frankfurtski DAX u plusu i to za 0,12 posto, dok je londonski Ftse u minusu 0,32 posto, a pariški CAC 0,42 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙