FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Institut IGH izdaje 195 milijuna kuna zamjenjivih obveznica

Autor: tper
ZAGREB, 25. svibnja 2012. (Hina) - Glavna skupština Instituta IGH donijela je danas odluku o izdavanju zamjenjivih obveznica u iznosu od 195 milijuna kuna, navodi se u obavijesti tvrtke objavljenoj na Zagrebačkoj burzi.

Upravi društva dato je ovlaštenje da najkasnije do 6. lipnja ove godine, i uz prethodnu suglasnost Nadzornog odbora, izda obveznice s pravom zamjene za dionice, od ukupnog iznosa izdanja zamjenjivih obveznica u visini od 195 milijuna kuna, protuvrijednosti u eurima po srednjem tečaju HNB na dan izdavanja zamjenjivih obveznica.

Zamjenjive obveznice izdat će se u nematerijaliziranom obliku, a pod uvjetom da su u cijelosti uplaćene, one će svom imatelju-vjerovniku dati pravo na fiksnu kamatu, te pravo na njihovu zamjenu za redovne dionice tvrtke.

Zamjenjive obveznice će se izdati po cijeni koju će odrediti Uprava tvrtke na dan koji prethodi danu izdanja obveznica, s datumom dospijeća pet godina od dana izdavanja.

Odnos zamjene zamjenjivih obveznica za dionice precizno će odrediti Uprava prilikom izdavanja dionica na načina da se u omjer stavlja cijena dionica u iznosu 760 kuna (za svaku dionicu nominalne vrijednosti 400 kuna) i cijena obveznice na dan zamjene koju će odrediti Uprava tvrtke, pri čemu se kao dan zamjene utvrđuje 5. svibnja 2017.

Upis zamjenjivih obveznica moguć je nakon što Uprava objavi njihovo izdavanje, unutar roka za upis koji će odrediti Uprava uz prethodnu suglasnost NO.

Iznos po ulagatelju pri upisu i uplati zamjenjivih obveznica ne smije biti manji od 50 tisuća eura u kunskoj protuvrijednosti prema srednjem tečaju HNB-a na dan uplate za upisane obveznice.

Glavna skupština donijela je i odluku o isključenju prava prvenstva pri upisu novih dionica koje se izdaju radi zamjene zamjenjivih obveznica.

Pravo prvenstva upisa novih dionica mogu koristiti samo imatelji zamjenjivih obveznica koje su u cijelosti uplaćene.

Skupština je također donijela i odluku o uvjetnom povećanju temeljnog kapitala - radi ostvarenja prava vjerovnika tvrtke na zamjenu obveznica za redovne dionice, temeljni kapital Instituta IGH povećava se za iznos koji odgovara ukupnoj nominalnoj vrijednosti redovnih dionica u koje su zamjenjive obveznice zamijenjene po provedbi zamjene, najviše do iznosa koji odgovara polovini od ukupne visine temeljnog kapitala tvrtke.

Za potrebe povećanja temeljnog kapitala tvrtka će izdati odgovarajući broj redovnih dionica na ime u nematerijaliziranom obliku, svaka nominalne vrijednosti od 400 kuna, po cijeni od 760 kuna po dionici.

Na temelju odluke o uvjetnom povećanju temeljnog kapitala Glavna skupština odobrava imateljima zamjenjivih i u cijelosti uplaćenih obveznica, stjecanje dionica s pravom glasa bez obveze objavljivanja ponude za preuzimanje.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙