FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Petrokemija: lanjska dobit za pokriće dijelova gubitaka prenesenog iz 2009.

Autor: tper
ZAGREB, 18. svibnja 2012. (Hina) - Dobit Petrokemije iz 2011. u iznosu od 107,8 milijuna kuna prema jednoglasnoj odluci Glavne skupštine u cijelosti se raspoređuje za pokriće dijelova gubitaka u poslovanju prenesenog iz 2009., izvijestili su iz Petrokemije.

Na jučer održanoj Glavnoj skupštini tvrtke predstavljena su godišnja financijska izvješća za 2011., nakon što su ih utvrdili Uprava i Nadzorni odbor, izvješće Uprave o stanju Društva, kao i izvješće Nadzornog odbora.

"Jednoglasno je donesena odluka da se dobit ostvarena u poslovanju za poslovnu godinu 2011. u iznosu od 107,8 milijuna kuna raspoređuje u cijelosti za pokriće dijela gubitka u poslovanju prenesenog iz 2009. godine", navodi se u priopćenju.

Glavna skupština donijela je i odluku o opozivu dosadašnjih članova Nadzornog odbora tvrtke, Miroslava Goluba, Zlatana Kuljiša i Mije Šepaka, te odluku o izboru novih članova, a to su Sonja Ivoš, Ivan Nekvapil, Ivan Majstrović i Krešimir Huljev.

Prema ranije objavljenim podacima, Petrokemija je u prošloj godini ostvarila dobit od 107,8 milijuna kuna, i to nakon prethodne dvije godine poslovanja s gubitkom, dok su ukupni prihodi porasli gotovo 30 posto, na 2,97 milijardi kuna.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙