FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HGK: hrvatsko-austrijski poslovni sastanak poduzetnica

Autor: tper
ZAGREB, 24. svibnja 2012. (Hina) - U organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK) održan je hrvatsko-austrijski poslovni sastanak poduzetnica na kojem se raspravljalo o stanju ženskog poduzetništva u Hrvatskoj i Austriji, izvijestili su iz HGK.

Delegaciju predvođenu potpredsjednicom Koruške gospodarske komore Sylvom Wostal na jučerašnjem je sastanku potpredsjednica HGK za gospodarstvo, europske integracije i pitanja EU Vesna Trnokop Tanta upoznala s aktualnim stanjem u Hrvatskoj glede ženskog poduzetništva.

Navela je sve aktivnosti koje HGK provodi u tom segmentu - od niza aktivnosti koje provodi kao glavna potpora Udruzi poslovnih žena Krug do niza projekata i edukacija povezanih sa ženskim poduzetništvom.

Jedan je od tih projekata i projekt EntrepreneurSHEp Croatia u sklopu kojeg je HGK sa svojim projektnim partnerima izabrala hrvatske ambasadorice ženskog poduzetništva, 30 uspješnih poslovnih žena, koje putem tog projekta i seminara potiču žene da se odluče na poduzetništvo.

Danas se s delegacijom koruških poduzetnica sastala direktorica Centra za poduzetništvo, inovacije i tehnološki razvoj Tajana Kesić Šapić, koja je predstavila domaće mjere poticaja ženskog poduzetništva te pozvala austrijske gošće na zajedničko sudjelovanje s hrvatskih partnerima u projektima financiranim iz EU izvora.

Nakon službenog programa uslijedili su neformalni razgovori s austrijskim poduzetnicama, što je bila prilika za razmjenu inicijalnih kontakata i ostvarivanje zajedničke buduće suradnje.

Na sastanku je prisustvovalo dvadesetak žena poduzetnica iz Koruške, dok je s hrvatske strane sudjelovalo desetak uspješnih poduzetnica.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙