FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebačka skupština o Nagradi Grada Zagreba

Autor: dmak
ZAGREB, 24. svibnja 2012. (Hina) - Gradski zastupnici podržali su danas zaključak o dodjeli Nagrade Grada Zagreba te o imenovanjima predstavnika Grada u Skupštinu trgovačkih društvava u vlasništvu Grada te člana Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga.

Nagrada Grada Zagreba dodijelit će se umirovljenom profesoru zagrebačkog Stomatološkog fakulteta Vjekoslavu Jerolimovu, redovitoj profesorici Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sandri Bischof Vukušić, Geofizičkom zavodu Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, umirovljenoj profesorici fizike i astronomije u Poštanskoj i telekomunikacijskoj školi Višnja Srdelić, pateru Antunu Cveku, Poliklinici za prevenciju kardiovaskularnih bolesti i rehabilitaciju, piscu Zoranu Feriću, maestru Vladimiru Kranjčeviću, prvakinji Opere zagrebačkog HNK Dubravki Šeparović Mušović, prvaku Drame HNK Milanu Pleštini, ravnatelju Satiričkog kazališta "Kerempuh" Dušku Ljuštini, akademskom kiparu Petru Barišiću, sportašu Josip Čorku te Hrvatskom akademskom veslačkom klubu "Mladost" te dopredsjednici Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest Miri Dajčić. Pojedinci će biti nagrađeni priznanjem i novčanom nagradom, a institucije priznanjem.

Obrazlažući prijedlog predsjednik Skupštine i skupštinskog odbora za nagrade i priznanja Davor Bernardić rekao je da se Nagrada Grada Zagreba dodjeljuje građanima Grada Zagreba i drugim osobama koje rade na području Grada Zagreba, radnim skupinama, trgovačkim društvima, ustanovama, vjerskim zajednicama, udrugama građana i drugim pravnim osobama za najviše zasluge i postignute rezultate u teorijskom i praktičnom radu i djelovanju u promicanju znanosti, gospodarstva, prosvjete, kulture, umjetnosti, športa, zdravstva, socijalne skrbi i svih drugih područja društvenog života u Gradu Zagrebu.

Na javni natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu Nagrade Grada Zagreba pristiglo je ukupno 95 prijedloga, izvijestio je Bernardić.

Tomislav Babić (HDZ) izrazio je žaljenje što se među dobitnicima Nagrade Grada Zagreba nije našao i Nogometni klub Dinamo s obzirom na njegov značaj, te izrazio nadu da će to biti učinjeno iduće godine, na što mu je replicirao Jurica Meić (SDP) ustvrdivši da je prošle godine Dinamo dobio gradski stadion Maksimir na korištenje na rok od pet godina bez najamnine i bez znanja gradskih zastupnika i da je i to svojevrsna nagrada.

U Skupštinu trgovačkog društva u vlasništvu grada imenovani su Nenad Matić (HSS) umjesto Velimira Sriće (HSLS) i Dragan Kovačević (HNS) umjesto Joze Radoša (HNS). Radi odlaska na novu dužnost u Nadzorni odbor Zagrebačkog holdinga umjesto Dragana Kovačevića imenovana je Nina Tepeš.

Zastupnici su podržali i potpisivanje Memoranduma o suradnji i prijateljstvu između Zagreba i Sofije u svrhu da se građanima tih dvaju gradova omogući ostvarenje zajedničkih ciljeva i rezultata, te jačanje već postojećih veza, s posebnim naglaskom na jačanje gospodarskih i kulturnih veza te rađenje veza između obrazovnih i znanstvenih ustanova, razmjenu iskustava i suradnju u korištenju financijskih sredstva iz fondova Europske unije.

Predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić pozvao je zastupnike na svečanu sjednicu Gradske skupštine 31. svibnja u povodu Dana Grada Zagreba.

(Hina) xdm yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙