FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srbija: Nikolić u petak u Moskvi

Autor: ssai
BEOGRAD, 23. svibnja 2012. (Hina) - Novoizabrani predsjednik Srbije i predsjednik Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić u petak će u Moskvi nazočiti kongresu ruske stranke Jedinstvena Rusija, prenose u srijedu beogradski mediji, podsjećajući da je tu stranku donedavno predvodio sadašnji ruski predsjednik Vladimir Putin.

Nikolić je, kako se ističe, na taj skup pozvan kao čelnik SNS-a, koji ima potpisan sporazum o suradnji s Jedinstvenom Rusijom, prije nego je u nedjelju izabran za predsjednika Srbije.

Nikolić će se, kako je prenjela srbijanska agencija Tanjug, obratiti sudionicima kongresa, a kako je toj agenciji rečeno u Nikolićevoj stranci, postoji i mogućnost Nikolićevog sastanka s nedavno izabranim predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

To će, kako se ističe, biti prvo Nikolićevo putovanje u inozemstvo otkako je u nedjelju izabran za novog predsjednika Srbije.

Nikolić je, kako podsjećaju mediji, u prošlosti izjavljivao kako bi više volio da Srbija postane ruska gubernija nego članica europskog bloka, a on sam je u nedjelju navečer, pošto je pobjedio na predsjedničkim izborima, izjavio kako Srbija s njim kao predsjednikom neće skrenuti sa europskog puta.

Također je, govoreći o odnosima Srbije s međunarodnom zajednicom, kazao kako planira ozbiljne posjete Moskvi, Bruxellesu i Washingtonu, kao i da će tražiti susret s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, rekavši da je Njemačka ''glavni saveznik Srbije na Balkanu''.

(Hina) xdas ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙