FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 23. svibnja

Autor: mcur
ZAGREB, 23. svibnja 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 23. svibnja:

ZAGREB - Hrvatski sabor zasjedanje nastavlja raspravom o prijedlogu izmjena i dopuna saborskog Poslovnika u prvom čitanju, kojim parlamentarna većina predlaže ukidanje instituta ispravka netočnog navoda te proširenje instituta replike. Vladajući ističu da se ispravak netočnog navoda u sabornici često zlorabio tako da se o jednoj temi moglo govoriti nekoliko puta te dulje od vremena koje propisuje Poslovnik. Predlažu proširenje instituta replike tako da zastupnik može replicirati i predstavniku Vlade te kluba zastupnika. Repliku vladajući klubovi smatraju demokratičnijim alatom koji je zastupnicima na raspolaganju, ali i institutom koji će se manje zlorabiti. Predlaže se i izmijeniti postupak propisan za povredu Poslovnika. Zastupnik bi dobio riječ kako bi upozorio na povredu, ali se o njoj ne bi vodila rasprava na sjednici Sabora, već na Odboru za Ustav, Poslovnik i politički sustav. Izmjene Poslovnika predlaže Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Ministar zdravlja Rajko Ostojić otvorit će novoizgrađene i opremljene dijelove Kliničkoga bolničkog centra Zagreb. Riječ je o potpuno preuređenoj i obnovljenoj Klinici za traumatologiju i Klinici za pedijatriju, ukupne vrijednosti radova i opreme 21 milijun kuna, osiguranih kreditom za koji jamči vlada (10 sati, KBC Zagreb, Edukacijski centar, Kišpatićeva 12)

ZAGREB - Međunarodna vježba spašavanja i saniranja šteta od poplava "IPA Cro-Floods" počet će otvorenjem u vojarni "Vitez Damir Martić" u Rakitju (9,30 sati, Stari hrast 53; okupljanje kog glavnog ulaza u vojarnu 9,15 sati). Nakon otvorenja, (oko 10,45 sati) bit će organiziran obilazak kampa i prijevoz do jezera u Rakitju gdje će se provoditi akcije spašavanja na vodi, traganje za nestalima, radovi na saniranju klizišta, ispumpavanje vode iz poplavljenih kuća itd. Sa svojim spasilačkim timovima u vježbi će sudjelovati Albanija, BiH, Crna Gora, Kosovo, Njemačka, Makedonija, Slovenija, Srbija, Švedska i Hrvatska, ukupno oko 500 osoba. Svrha vježbe je jačanje suradnje država u okviru Mehanizma Europske unije za civilnu zaštitu, u kojem Hrvatska sudjeluje od 2009. Otvaranju uz ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) Jadrana Perinića nazočit će, kako je najavljeno, ministar unutarnjih poslova RH Ranko Ostojić, izaslanik ministra obrane i zapovjednik Zapovjednog operativnog središta Glavnog stožera OS RH brigadni general Vlado Šindler, predstavnici Europske komisije te brojni uzvanici i gosti.

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić su suradnicima održat će konferenciju za novinare na temu "Akti gradonačelnika" (12 sati, Gradska uprava, Trg Stjepana Radića)

VUKOVAR - Obilježavanje 15 godina Zajedničkog vijeća općina (18 sati, Hrvatski dom)

ZAGREB - Predstavljanje knjige Mire Gavrana "Parovi i slične slabosti". Govorit će teatrologinja Lucija Ljubić, urednik Zoran Maljković i autor Miro Gavran (12,30 sati, Knjižnica Bogdan Ogrizović, Preradovićeva 35)

ZAGREB - Naklada OceanMore predstavlja knjigu autora Davida Vanna "Legenda o samoubojstvu" u prijevodu Marka Kovačića, a predviđeno je čitanje knjige, potpisivanje i razgovor s autorom (20 sati, Knjižnici Bogdan Ogrizović, Preradovićeva 35)

ZAGREB - Predstavljanje knjige Hrvoja Hitreca "Asasin ili Latica u nevolji" o kojoj će govorit autor i Grozdana Cvitan (12 sati, Profil Megastore, Bogovićeva 7)

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne - Milka Ćurković

navečer - Neven Leskovar

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xdm yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙