FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srbija: Dačić čestitao Karamarku na izboru

Autor: ssai
BEOGRAD, 21. svibnja 2012. (Hina) - Srbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić u ponedjeljak je čestitao Tomislavu Karamarku na izboru za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), objavilo je to srbijansko ministarstvo.

"Najiskrenije Vam čestitam na izboru za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice, s čvrstim uverenjem da će naša suradnja na unapređenju odnosa naše dvije države i naša dva naroda, biti uspješna, kao kada smo zajedno radili u sveopćem interesu na uspostavljanju dobre suradnje između naših ministarstava i policije'', poručio je Dačić u čestitki.

Karamarko i Dačić su, u vrijeme dok je Karamarko bio hrvatski ministar unutarnjih poslova, intenzivno surađivali na unapređenju suradnje u borbi protiv organiziranog kriminala i razbijanju narko skupina u dvjema državama kao i u regiji.

Dačić, ujedno zamjenik premijera i prvi potpredsjednik vlade, još uvijek slovi kao mogući premijer u srbijanskoj vladi nakon što je njegova stranka, koja je i do sada bila mlađi partner u vladajućoj koaliciji, osvojila na parlamentarnim izborima 6. svibnja treće mjesto te se pozicionirala kao jedan od odlučujućih pregovarača za formiranje nove vlade. Uoči održavanja drugog kruga predsjedničkih izbora postigli su dogovor s Borisom Tadićem i njegovom Demokratskom strankom o suradnji u budućoj vladajućoj koaliciji.

Tomislav Karamarko noćas je nakon cjelodnevnog 15. Općeg sabora HDZ-a izabran za novog predsjednika HDZ-a.

(Hina) xdas ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙