FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čačić o izboru Karamarka

Autor: tper
ZAGREB, 21. svibnja 2012. (Hina) - Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić izjavio je kako je pobjeda Tomislava Karamarka za predsjednika HDZ-a za njega očekivana.

"To je očekivano. Nisam očekivao Kujundžića u drugom krugu, ali Karamarka sam očekivao kao pobjednika", kazao je Čačić odgovarajući na pitanja novinara u stanci današnje 7. konvencije hrvatskih izvoznika.

Na pitanje zbog čega je to očekivao Čačić je rekao "pa iz svega što se dešavalo. Ovo sve ostalo ili nema dovoljno snage, ili se diskreditiralo, a o tome znate i vi dosta, kao i ja i naš pravosudni sustav".

"Karamarko, ako ništa drugo, možda nije doprinosio strastveno raščišćavanju svega, barem citiram Bajića, ali u svakom slučaju nije spriječio", rekao je Čačić.

Tomislav Karamarko noćas je na 15. Općem saboru HDZ-a izabran za novog predsjednika stranke. U drugom krugu glasovanja, u koji su ušli Karamarko i Milan Kujundžić, Karamarko je dobio 971 glas, a Kujundžić 860 glasova izaslanika.

Karamarko je u prvom krugu izbora dobio 848 glasova izaslanika, Kujundžić je dobio 523 glasa, a dosadašnja čelnica HDZ-a Jadranka Kosor 357 glasova izaslanika.

(Hina) xtp yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙