FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

M. Bandić u posjetu Moliškim Hrvatima

Autor: mbuj
ZAGREB, 18. svibnja 2012. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otputovao je u dvodnevni posjet trima talijanskim općinama, u kojima žive Moliški Hrvati - Acquaviva Collercroce/Kruč, Montemitro/Mundimitar i San Felice/Filić gdje će, u društvu s veleposlanikom Republike Hrvatske u Italiji Tomislavom Vidoševićem, nazočiti Talijansko–hrvatskom susretu, priopćeno je danas iz Ureda gradonačelnika.

Ured navodi kako je riječ o kulturno–športskoj manifestaciji, koju tri moliške općine organiziraju u suradnji s Hrvatskom dopunskom školom iz Rima.

U priopćenju također navode kako je prema protokolu, u subotu predviđen posjet općinama Filić i Kruč i susreti s gradonačelnicima Corradom Zarom i Enricom Fagnanijem.

Iz dvodnevnoga programa Ured podsjeća i nedjeljni obilazak Općine Mundimitar, gdje je, osim sastanka s gradonačelnikom Sergiom Sammartinom i predstavnicima Moliških Hrvata, predviđeno i razgledavanje izložbe Sveta Luce od Mundimitra.

Gradonačelnik Bandić nazočit će i misnom slavlju u crkvi Santa Lucia Vergine e Martire, koju će koncelebrirati fra Petar Milanović, stoji u priopćenju Ureda gradonačelnika.

(Hina) pp/xbma ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙