FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obljetnica varaždinskih "Parkova"

Autor: vvar
VARAŽDIN, 18. svibnja 2012. (Hina) - U Hrvatskome narodnom kazalištu u Varaždinu danas je gradska komunalna tvrtka "Parkovi" d.d. svečano proslavila 60. obljetnicu.

Riječ je o dioničkome društvu za komunalne i hortikulturne djelatnosti, koje od 1952. godine radi na uljepšavanju zelenih površina i cvjetnih nasada te uređenju grada.

Direktor "Parkova" Slavko Vegar rekao je na svečanosti da je ta tvrtka od male ustanove kojoj je zadaća bila upravljati grobljem i parkovima u Varaždinu u 60 godina izrasla u jednu od vodećih tvrtaka u hortikulturnoj djelatnosti u regiji.

Istaknuo je kako se nada da će i sljedećih 60 godina "Parkovima" biti tako uspješno, pogotovo kao posljednjih desetak tijekom kojih su učinili mnogo u modernizaciji, osposobljavanju ljudi i poslovnim rezultatima. "Parkovi su gradsko poduzeće i jedan od najzaslužnijih čimbenika što je Varaždin za uređenost proteklih godina osvojio mnoge nagrade Hrvatske turističke zajednice, a lani i međunarodnu nagradu 'Srebrni cvijet Europe' u konkurenciji 5600 europskih gradova, mjesta i naselja", istaknuo je Vegar.

U sklopu svečanosti u varaždinskome HNK predstavljena je fotomonografija o 60 godina "Parkova" s fotografijama Darka Gorenaka. Urednik fotomonografije i autor teksta je Zlatko Mehun.

Prije 60 godina u Varaždinu je osnovana proračunska Ustanova za upravljanje grobljem i javnim parkovima, koja je deset godina poslije promijenila ime u "Parkovi Varaždin". Taj je naziv tvrtka zadržala do danas, iako je tijekom šest desetljeća prošla različite organizacijske oblike rada.

Danas su "Parkovi" profitabilno dioničko društvo u čijoj je vlasničkoj strukturi s 53 posto zastupljen grad Varaždin, a 47 posto tvrtke u vlasništvu je malih dioničara.

(Hina) xvvar ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙