FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sud potvrdio odluku HAKOM-a u vezi HT-a i H1 Telekoma

Autor: tmis
ZAGREB, 27. travnja 2012. (Hina) - Visoki upravni sud Republike Hrvatske potvrdio je regulatornu odluku Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) da Hrvatski telekom (HT) nije postupio prema propisanim regulatornim obvezama vezano za tvrtku-alternativnog operatora H1 Telekom, izvijestili su danas iz HAKOM-a.

HAKOM je u srpnju prošle godine na traženje H1 Telekoma proveo stručni nadzor nad HT-om jer nije dopustio izdavanje jednog računa za pretplatu i telefonski promet korisnicima koji su s HT-a prešli na H1 Telekom korištenjem usluge predodabira operatora i najma korisničke linije.

HT je, kako ističu iz HAKOM-a, bio obvezan omogućiti korisnicima alternativnih operatora najjednostavniji mogući način raskida ugovora te primanja jednog računa za pretplatu i telefonski promet koje izdaju alternativni operatori.

Kako HT nije pristao dobrovoljno izdati račun za pretplatu za onaj broj dana u kojima je pružao uslugu pristupa korisnicima H1 Telekoma u mjesecu srpnju, već je inzistirao na izdavanju računa za cijeli mjesec, H1 Telekom je tražio nadzor nad HT-om od HAKOM-a.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙