FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EP Karate: Muški u repesažu za broncu

Autor: rsal
TENERIFE/ZAGREB, 11. svibnja 2012. (Hina) - Hrvatska muška reprezentacija u borbama ušla je u repasaž za brončanu medalju na EP u karateu što se održava u gradu Adejeu na jugu Tenerifa.

U 1. kolu naša vrsta u sastavu Ivan Zoričić, Vinko Ursić Glavanović, Leon Gajica, Mario Vučić, Matej Tomazin i Rene Pernuš pobijedila je Makedoniju s 3:1. Pobjede s maksimalnim rezultatom ostvarili su Vučić i Gajica, a minimalnu Pernuš.

U nastavku Hrvatska je nadvisila i reprezentaciju Rusije, takodjer s 3:1, a u tom dvoboju bodove su za naše osvojili Tomazin, Gajica i Glavanović. Uslijedio je četvrtfinalni poraz od Turske s 0:3, a kako je, iako tek u posljednjoj sekundi posljednje, pete borbe, Turska u polufinalu svladala Azerbajdžan, hrvatska reprezentacija je još uvijek u igri za brončanu medalju. Tijekom poslijepodneva naši se sastaju sa Slovenijom, a u slučaju eventualnog uspjeha, sutra će se boriti za broncu.

U tom statusu je već muška reprezentacija u katama koja je u 1. kolu uvjerljivo izgubila od višestrukih svjetskih i europskih prvaka Talijana s 5:0. Ivan Ermenc, Damjan Padovan i Franjo Maškarin su ipak zbog pobjede nad Njemačkom u repasažu s 3:2 izborili sutrašnji dvoboj za broncu protiv Francuske.

Ženska kata reprezentacija u sastavu Marijana i Vlatka Kiuk, te Petra Krivičić izgubila je od Italije s 3:2. Kako njihove suparnice nisu izborile finale, hrvatska selekcija završila je nastup na 47. Europskom prvenstvu, na kojem nastupa više od 600 natjecatelja iz 44 zemlje.

Hrvatska na prvenstvu ima zasad jedno srebro Jelene Kovačević u kategorije do 55 kg, te još sedam prigoda za broncu. Uz momčadski dvoboj u katama i borbama, istu prigodu imat će Danil Domdjoni (-60 kg), Marijan Logarušić (-67 kg), Ivana Bebek (-61 kg), Ivona Tubić (-68 kg), te Ana-Marija Čelan (+68 kg).Prvenstvo završava u nedjelju.

(Hina) xpp yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙