FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EP karate: Jelena Kovačević u finalu

Autor: imli
ZAGREB, 10. svibnja 2012. (Hina) - Jelena Kovačević plasirala se u finale Europskog prvenstva u karateu i osigurala srebrnu medalju u kategoriji do 55 kg. Na EP koje se održava u gradu Adejeu na Tenerifima Jelena Kovačević je do finala stigla briljantnom serijom, ne izgubivši niti bod.

Najprije je svladala Rumunjku Sandu 2-0, potom je bila bolja od Švicarke Magnin s uvjerljivih 6-0. Četvrtfinalnu suparnicu, Francuskinju Ignace pobijedila je sa 2-0, a istim rezultatom nadvisila je i Belgijanku Otten. Finalna borba protiv Nijemice Bitsch na rasporedu je u subotu.

Uspješna je bila i Ivana Bebek, koja je sličan scenarij ponovila u kategoriji do 61 kg. Niz pobjeda počela je uspjehom nad Mađaricom Csak 5-0, nastavila protiv Ruskinje Stepanove 4-0, te Suljkanović iz BiH 6-0. U polufinalu izgubila je od Francuskinje 2-0, pa se priključila još četvero naših predstavnika koji će u borbu za brončano odličje.

Među njima je i Danil Domdjoni u kategoriji do 60 kg, koji je polufinalni nastup protiv Španjolca Gomeza izgubio sudačkim preglasavanjem 3-2. Poslije tri minute borbe rezultat na tatamiju bio je 1-1. Prije toga, Domdjoni je pobijedio Bugara Dikova i Muslića iz BiH 1-0, te Belgijanca Pirasa odlukom sudaca 5-0 (1-1).

Ana-Marija Čelan kroz repasaž je ostvarila borbu za medalju. U kategoriji iznad 68 kg izgubila je u četvrtfinalu, ali u večernjem nadmetanju svladala Mađaricu Metzger 1-0, pa je također jedna pobjeda dijeli od odličja brončanog sjaja.

Ranije tijekom dana subotnju borbu za broncu osigurali su Ivona Tubić (-68 kg), te najveće iznenadjenje prvenstva, 18-godišnji maturant srednje škole u Sesvetama i član Karate kluba "Tempo" Marijan Logarušić (-67 kg).

Pero Vučić (+84 kg) i Matej Tomazin (-84 kg) stigli su do četvrtfinala, ali nisu dobili mogućnost u repasažu boriti se za broncu. U tome je pokušao Marko Lučić (-75 kg), ali ga je onemogućio Makedonac Koraljbuljikji (3-0). Matea Ratković nakon poraza u 1. kolu ispala je u repasažu kategorije do 50 kg.

Mirna Šenjug kontroverznom odlukom sudaca 3-2 u osmini finala natjecanja u katama izgubila je od Bugarke Vitanove, a u 2. kolu zaustavljen je i Ivan Ermenc.

Na EP na Tenerifima sutra su ekipna nadmetanja.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙