FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: sbak
ZAGREB, 10. svibnja 2012. (Hina) - Donosimo pregled zanimljivosti iz svijeta.

ŠANGAJ - Talijanski proizvođač automobila Ferrari službeno se ispričao za tragove guma što ih je ostavio Ferrari 458 Italia na povijesnim zidinama grada Nanjinga na ogorčenje Kineza. Vozilo je dizalicom bilo spušteno na bedeme gdje je vozač izveo nekoliko vratolomija za potrebe promidžbe, no tragovi guma koje su čistači uzalud pokušavali otkloniti potaknulo je brojne prosvjede na internetu. Dio oštećenog bedema nalazi se uz "Vrata Kine", ceremonijalna ulazna vrata na zidinama iz dinastije Ming (1368-1644). Vozilo koje je oštetilo zid u oglašivačkoj kampanji ograničeno je i skupocjeno izdanje Ferrarija 458 Italia i stoji šest milijuna juana (5,5 milijuna kuna). Talijanski proizvođač uputio je priopćenje kojim se ispričao i naglasio da poštuje kinesku kulturu te da će riješiti problem koji je izazvao njegov distributer u Kini tvrtka Kuaiyi Automobile.

PARIZ - Američki glumac Brad Pitt bit će iduće Chanelovo 'zaštitno lice' u reklamnoj kampanji za No. 5, glasoviti miris te francuske modne kuće, priopćila je Chanelova služba za odnose s javnošću. Na upit agencije AFP, Chanel "zasad" nije htio komentirati svoj izbor ni iznijeti potankosti u vezi sa skorom kampanjom u kojoj prvi put muškarac reklamira jedan od najpoznatijih ženskih parfema koji su dosad predstavljale Catherine Deneuve, Carole Bouquet, Nicole Kidman, Vanessa Paradis i Audrey Tautou. Najslavnije zaštitno lice No. 5 bila je Marilyn Monroe koja je u jednom razgovoru 1953. rekla da je taj miris jedino što nosi na spavanje.

WASHINGTON - Uzimanje probiotika tijekom liječenja antibioticima može pomoći izbjegavanju neugodnih nuspojava liječenja poput dijareje, pokazalo je američko istraživanje. Stručnjaci su proučili dosadašnja istraživanja koja su se bavila učinkom 'dobrih bakterija' na zdravlje i utvrdili su da su bolesnici koji su uzimali probiotike u obliku kapsula ili u jogurtu imali 42 posto manje izglede za pojavu proljeva tijekom antibiotske terapije ako su istodobno uzimali i probiotike. Prosječno jedna četvrtina do jedne trećine osoba dobije dijareju tijekom liječenja antibioticima jer oni, osim što uništavaju uzročnike bolesti, istodobno uništavaju i normalnu bakterijsku floru u probavnom sustavu. Probiotici su dobre bakterije koje po mišljenju znanstvenika mogu zamijeniti dio normalne crijevne flore koju antibiotici posebno oni širokog spektra djelovanja unište. "Vrlo je vjerojatno da probiotici počinju obnavljati normalnu bakterijsku floru u probavnom sustavu", kazala je Sydne Newberry iz korporacije Rand u Santa Monici, Kalifornija, koja je vodila istraživanje.

NEW YORK - Što je veća udaljenost do radnog mjesta to je zdravlje ugroženije, a posebno u slučajevima kada do radnog mjesta treba putovati više od 16 kilometara, upozoravaju američki znanstvenici koji su utvrdili da s većom udaljenošću do radnog mjesta raste rizik od povećanja krvnog tlaka, tjelesne težine i opsega struka. Znanstvenici s Washingtonova sveučilišta u St. Louisu u Missouriju pratili su više od 4300 osoba koje putuju na posao i utvrdili su da su ljudi koje su putovali više od 16 kilometara imali veće izglede razviti povišeni krvni tlak, a osobe koje su putovale više od 24 kilometara u jednom smjeru imale veće izglede biti pretile.

RIM - Ruski bračni par platio je 400 eura turističku vožnju gondolom po venecijskim kanalima, iako je uobičajena cijena pet puta manja, piše mjesni dnevnik Il Gazzettino. Dmitrij i Olga Kurdjukov najavili su da se zbog toga više nikada neće vratiti u Veneciju. Predsjednik udruge venecijskih gondolijera Aldo Reato izrazio je žaljenje zbog tog događaja na stranicama Il Gazzettina: "Takve se stvari ne bi smjele događati, naša je udruga spremna vratiti turistima novac ili ih besplatno voziti ako se požele vratiti", obećao je. Nečasni gondolijer još nije pronađen. "Ako ga pronađemo, neće proći samo tako", zaprijetio je Aldo Reato. "Prikupljamo informacije da bismo shvatili što se zapravo dogodilo", kazao je.

WASHINGTON - Američka televizijska mreža NBC naručila je od Jona Lovetta, bivšeg pisca govora predsjednika Baracka Obame, scenarij za humorističku televizijsku seriju o životu prve američke obitelji u Bijeloj kući, javlja BBC. 'Sitcom' će režirati Jason Winer, redatelj serije "Moderna obitelj" ovjenčane brojnim Grammyjima, a naslov će joj biti "1600 Penn" po adresi Bijele kuće. Američkog predsjednika glumit će Bill Pullman, a prvu damu Jenna Elfman, proslavljena u seriji "Dharma i Greg". Pullmanu će ovo biti drugi put da portretira američkog predsjednika nakon filmskog hita "Dan neovisnosti" 1996. godine. Lovett, koji je i izvršni producent serije, tri je godine radio kao Obamin pisac govora u Bijeloj kući. U rujnu je napustio tu dužnost kako bi nastavio karijeru u Hollywoodu.

(Hina) xsb ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙