FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: dvla
ZAGREB, 10. travnja 2012. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

NEW YORK

Jedna je Kanađanka optužena nakon što je tijekom vikenda uhodila glumca Aleca Baldwina, čekajući ga pred njegovim stanom u New Yorku, a prije toga mu je poslala niz e-mailova i poruka u kojima mu se obraćala kao vlastitu suprugu. Genevieve Sabourin (40) iz Montreala optužnica tereti po pet točaka, među kojima su i ona za uznemiravanje te za uhođenje. Puštena je nakon što je potpisala izjavu prema kojoj glumca više neće uznemiravati. Sudac njujorškog suda Richard Weinberg Sabourin je odredio da se mora držati dalje od Baldwina te da ne smije imati nikakvog izravnog ili neizravnog kontakta s njim. Baldwin se sa Sabourin upoznao na večeri u jesen 2010., stoji u sudskim dokumentima, a njegov odvjetnik dodaje kako je glumac pristao izaći sa Genevieve kako bi udovoljio molbi jednog od svojih prijatelja.

LONDON

Fotografije, popisi putnika i članova posade, oporuke ... oko 200 tisuća dokumenata koji se odnose na Titanic objavljeno je u ponedjeljak na britanskoj internetskoj stranici ancestry.co.uk. u povodu obilježavanja 100. godišnjice potonuća legendarnog parobroda. Na web-stranici specijaliziranoj za genealoška istraživanja objavljen je popis putnika koji su se ukrcali na Titanic u engleskom Southamptonu i u irskome Queenstownu, no nema popisa onih koji su se ukrcali u francuskom Cherbourgu. Uz imena, dostupni su datumi i godine rođenja putnika te njihova zanimanja, a isti podaci postoje i za članove posade. Na web-stranici su objavljene i oporuke kapetana Titanica Edwarda Smitha te američkih bogataša Benjamina Guggenheima i Johna Jacoba Astora koji su stradali u potonuću broda u noći s 14. na 15. travnja 1912.

JOHANNESBURG

Izbor ljepote Mister Gay World, na kojem se bira veleposlanik homoseksualnih prava održan je prvi puta u Africi, kontinentu na kojem većina zemalja zabranjuje istospolne odnose. Andreas Derleth, mišićavi 32-godišnji Nijemac koji živi na Novom Zelandu je u nedjelju navečer u Johannesburgu osvojio titulu u natjecanju s još 21 mladim atletski građenim, savršeno depiliranim muškarcima, među kojima je bio i Meksikanac odjeven poput Maja i Finac omotan tek ručnikom kao da je upravo stigao iz saune, a sudjelovala su i prva dvojica crnih Afrikanaca. Iako su dvojica predstavnika iz Južnoafričke Republike (bijelci) od dosadašnja tri izbora pobijedili na dva, preostali dio kontinenta ne sudjeluje u izboru.

LONDON

Britanski biolog austrijskog podrijetla Bertold Wiesner možda je otac 600 djece koje je začeo doniranjem sperme u svojoj klinici za liječenje neplodnosti u Londonu, objavio je britanski list The Daily Telegraph. Wiesner i njegova supruga Mary Barton osnovali su kliniku u London 40-tih godina prošlog stoljeća i pomogli su začeti 1,500 beba. Ranije se smatralo da je spermu donirao uski krug izuzetno inteligentnih Wiesnerovih prijatelja, no sada je otkriveno da je oko 600 djece začeto uz pomoć sperme koju je donirao Wiesner osobno. Dva muškarca začeta u klinici, filmski producent iz Kanade Barry Stevens i londonski odvjetnik David Gollancz istraživali su dokumente i analizom DNA utvrdili da je Wiesner, austrijski biolog, donirao čak dvije trećine ukupno darovane sperme.

(Hina) xdv ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙