FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: sbak
ZAGREB, 9. svibnja 2012. (Hina) - Donosimo pregled zanimljivosti iz svijeta.

LOS ANGELES - Nakon što je proteklih dana objavljeno da je zasad neimenovani maser podignuo tužbu protiv Johna Travolte zbog navodnog seksualnog napastvovanja, u utorak se optužbama priključio još jedan maser koji tvrdi da je i njega slavni glumac htio privoliti na spolni odnos, javio je Reuters. Prema tužbi podnijetoj sudu u Los Angelesu, glumac koji se proslavio filmovima "Groznica subotnje večeri", "Briljantin" i "Pakleni šund", napastovao je masera tijekom privatne masaže u Beverly Hills hotelu 16. siječnja. Travoltin glasnogovornik izjavio je u ponedjeljak da je tužba masera koji od glumca traži dva milijuna dolara zbog navodnog napastovanja "čista izmišljotina". No, sada se javio i drugi maser koji tvrdi da ga je Travolta "dirao po nogama i genitalijama", pokušavajući ga navesti na seks, tijekom masaže koju mu je pružao u glumčevoj sobi u Atlanta hotelu 28. siječnja. Glasnogovornik odbacuje i drugu optužbu, tvrdeći da je i ona jednako "apsurdna i ridikulozna" kao i prva, te da će Travolta sigurno dobiti svoju zadovoljštinu na sudu.

NEW YORK - Moguće je uskrsnuće legendarnog njujorškog punk rock kluba CBGB, ali na novoj lokaciji i s novom glazbom. Investitori sada traže trajnu lokaciju na Manhattanu, kaže glasnogovornik i naglašava da nova uprava neće pokušavati imitirati nekadašnji klub koji je vrata zatvorio 2006. Najavljuju i prvi CBGB-ov četverodnevni glazbeni festival od 5. do 8. srpnja, s tristo indie bendova na desecima raznih lokacija od Manhattana do Brooklyna, uz prikazivanje filmova i panel-diskusije. Klub koji je nekad postojao na rubu East Villagea na Manhattanu, a puno mu je ime bilo CBGC & OMUFUG, odnosno Country Bluegrass Blues and Other Music For Uplifting Gormanizers, bio je epicentar punk scene sedamdesetih i odande su krenuli bendovi poput Ramonesa, Talking Headsa, Televisiona i Blondie.

HALLE - Njemački gradić Halle, poznat po teniskom ATP turniru koji se igra na travnatoj podlozi, odlučio je nazvati ulicu koja vodi do teniskog kompleksa imenom Rogera Federera, koji je pet puta osvajao turnir.Iako se turnir u Halleu igra u istom terminu kada i mnogo poznatiji turnir u londonskom Queen's Clubu, Federer za svoj pripremni turnir pred nastup u Wimbledonu već više od desetljeća ipak bira uspavani gradić u Vestfaliji. "Zbog njegove osobne privrženosti ovom turniru i činjenice da je poštovan diljem svijeta odlučili smo se nazvati ulici po njemu", rekao je direktor turnira Ralf Weber.

LONDON - Slavni američki glumac Dustin Hoffman spasio je mladog džogera kojeg je pokosio srčani udar u londonskom Hyde parku, objavio je tabloid The Sun. Sam Dempster srušio se dok je trčao parkom prije desetak dana, piše taj list. Srce mu je prestalo kucati, u slučaju sličnom onome nogometaša Fabricea Muambe (24) koji se srušio tijekom nogometne utakmice Boltona i Tottnehama. Hoffman koji ima kuću u blizini mondene četvrti Kensingtona, šetao se parkom baš tada, priskočio mladiću u pomoć i odmah pozvao hitnu. Mladi čovjek se nakon oporavka na svom blogu zahvalio glumcu.

TORONTO - Uzimanje cinka može odraslima skratiti trajanje obične prehlade, ali nuspojave poput mučnine negativna su strana, pokazalo je kanadsko istraživanje. Znanstvenici su, prema radu objavljenom u časopisu kanadskog liječničkog udruženja, utvrdili da su koristi od cinka umjerene i ne odnose se na djecu, no uzimajući u obzir da se u SAD-u svake godine zabilježi 62 milijuna prehlada, ističu da zbirni učinak cinka nije zanemariv. Znanstveni tim iz dječje bolnice u Torontu obradio je podatke iz 17 ranijih kliničkih istraživanja na više od dvije tisuće osoba i utvrdio da je prosječno trajanje prehlade uz pomoć cinka bilo skraćeno za 2,5 dana, ali cink nije utjecao na intenzitet simptoma bolesti.

(Hina) xsb ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙