FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Janša i Erdogan razgovarali o gospodarskoj suradnji

Autor: lfia
LJUBLJANA, 7. svibnja 2012.(Hina) - Gospodarska suradnja bila je u središtu razgovora predsjednika slovenske i turske vlade Janeza Janše i Recepa Tayyipa Erdogana koji je u ponedjeljak boravio u službenom posjetu Ljubljani.

Janša je na zajedničkoj konferenciji za novinare nakon susreta rekao da ga veseli suradnja više stotina slovenskih i turskih tvrtki, te da lani potpisani strateški sporazum o gospodarskoj suradnji omogućava da se međusobna trgovinska razmjena od oko 400 milijuna eura godišnje dodatno poveća.

Mogućnost za to su i zajednički nastupi slovenskih i turskih tvrtki u susjednim zemljama, što bi trebalo iskoristiti, a na jesen će se sastati i slovensko-tursko vijeće za gospodarsku suradnju, izjavio je Janša, istaknuvši i partnerski odnos s Turskom u okviru NATO-a i sudjelovanje u mirovnim operacijama.

"Turska je čimbenik stabilnosti u regiji. Cijenimo njezin realistički pogled na situaciju u Iranu, njezin angažman za mir i stabilnost u regiji zapadnog Balkana, gje je i mnogo slovenskih interesa", rekao je Janša.

Erdogan koji će večeras u Ljubljani primiti i nagradu za "osobu desetljeća", koju mu je dodijelio ljubljanski Institut za balkanske i bliskoistočne studije IFIMES, rekao je da njegov posjet Ljubljani treba shvatiti i kao poziv turskim ulagačima da surađuju sa Slovenijom.

(Hina) xfl yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙