FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Erdogan sirijskim izbjeglicama: vaša pobjeda nije daleko

Autor: vrad
KILIS, 6. svibnja 2012. (Hina/AFP) - Turski premijer Recep Tayyip Erdogan poručio je u nedjelju pred stotinama sirijskih izbjeglica u njihovu kampu nadomak sirijske granice da njihova pobjeda nije daleko.

"Svakim ste danom jači (...) Vaša pobjeda nije daleko", rekao je turski premijer prigodom svog prvog posjeta sirijskim izbjeglicama otkako je lani u ožujku počelo nasilje u Siriji.

Turska je primila oko 23.000 sirijskih izbjeglica, među kojima su i predstavnici sirijske političke i vojne oporbe režimu u Damasku.

"Bašar (al Asad, sirijski predsjednik) svakim danom gubi snagu", kazao je Erdogan u Kilisu, gdje je smješteno oko 10.000 izbjeglica. "Mi smo uz sirijski narod, a nipošto uz sirijsku vladu", dodao je turski premijer, nekadašnji Asadov saveznik.

U travnju je u paljbi iz Sirije ranjeno šest osoba u tom logoru, među kojima četvero Sirijaca, po informacijama turskih vlasti. Po iskazima svjedoka, kako prenosi agencija France Presse, dvoje Sirijaca je podleglo ozljedama.

Izgred je izazvao žestoke prosvjede Ankare protiv sirijskog režima.

Tražeći uzalud političke reforme u Siriji kako bi umirila prosvjednike, Turska je prekinula veze s nekadašnjim saveznikom i zajedno sa zapadnim partnerima zatražila odlazak predsjednika Asada s vlasti.

(Hina) xvrad ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙