FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Josipović prekosutra u Grazu

Autor: ista
ZAGREB, 7. svibnja 2012. (Hina) - Predsjednik Republike Ivo Josipović boravit će u srijedu u Grazu gdje će povodom Dana Europe biti održana konferencija Saveznog vijeća austrijskog parlamenta "Hrvatska – 28. članica Europske unije" u pokrajinskom parlamentu Štajerske, priopćeno je u ponedjeljak iz Josipovićeva ureda.

Na konferenciji će sudjelovati potpredsjednik austrijske vlade i ministar vanjskih poslova Michael Spindelegger i europski povjerenik za regionalnu politiku Johannes Hahn, koji će govoriti prije izlaganja predsjednika Josipovića.

Hrvatski predsjednik govorit će o temi "Hrvatski put u EU" u kojem će posebnu pozornost posvetiti hrvatskim iskustvima u procesu pristupanja EU-u, koja mogu biti od velikog značenja zemljama jugoistočne Europe na njihovu putu u Europsku uniju.

Nakon toga predsjednik Josipović će održati predavanje na sveučilištu u Grazu o temi "Hrvatske europske i regionalne politike" u kojem će govoriti o glavnim ciljevima hrvatske vanjske i regionalne politike nakon pristupanja Europskoj uniji.

(Hina) xpp/xdj ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙