FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šprem primio Neugebauera

Autor: ista
ZAGREB, 12. travnja 2012. (Hina) - Predsjednik Hrvatskoga sabora Boris Šprem primio je u četvrtak drugog predsjednika Nacionalnog vijeća Parlamenta Republike Austrije Fritza Neugebauera koji boravi u posjetu Hrvatskoj, priopćio je Ured predsjednika Sabora.

Izražavajući zadovoljstvo tradicionalno vrlo dobrim i prijateljskim odnosima Hrvatske i Austrije, Šprem je istaknuo kvalitetnu suradnju resornih ministarstava na konkretnim projektima kao i na razini hrvatskih županija i austrijskih saveznih pokrajina. "Imamo i vrlo dobru suradnju naših parlamenata, čemu pridonosi i ovaj posjet", kazao je Šprem i ponovio je poziv predsjednici Nacionalnog vijeća austrijskog parlamenta Barbari Prammer da dođe u službeni posjet Hrvatskoj.

Pohvalno se izrazio o gospodarskoj suradnji dviju država naglasivši kako "su nam strana ulaganja i dalje značajna, u prvom redu na području infrastrukture, i to energetike i željeznice".

Neugebauer je obavijestio predsjednika Sabora da predsjednica austrijskog parlamenta Barbara Prammer prihvaća poziv u posjet Hrvatskoj.

"Voljeli bismo da smo mogli biti prisutni prilikom ratifikacije Ugovora o pristupanju u Hrvatskom saboru, ali smo baš tih dana zbog rasprave o proračunu morali biti u austrijskom parlamentu", kazao je on i potvrdio očekivanja da će ratifikacija hrvatskog pristupnog ugovora s Europskom unijom u austrijskom parlamentu biti obavljena do ljetne stanke, navodi se u priopćenju.

(Hina) xpp/xkga ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙