FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić uručio Davutogluu priznanje Internacionalne lige humanista

Autor: rmav
SARAJEVO, 4. svibnja 2012.(Hina) - Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić uručio je u petak u Sarajevu zlatnu povelju "Linus Pauling" Internacionalne lige humanista (ILH) ministru vanjskih poslova Turske Ahmetu Davutogluu, kojemu je ovo priznanje dodijeljeno za doprinos razvitku suradnje među državama regije te za promicanje kulture mira i dijaloga.

Na dodjeli priznanja Mesić je, u svojstvu predsjednika Stalnog komiteta ILH, istaknuo kako je ova nagrada ujedno poticaj da se ustrajno radi na jačanju mira i dijaloga kao vrijednosti koje bi trebale biti zajedničke cijelom svijetu.

Po Mesićevim riječima, Davutoglu je svojim djelovanjem jasno dokazao predanost ovim ciljevima, a Turska je zahvaljujući i njegovu zalaganju kao ministra vanjskih poslova dala značajan doprinos poboljšanju stanja u ovom dijelu svijetu.

Sam Davutoglu je kazao kako je za njega osobno područje Balkana predstavljalo izazov jer je, bez obzira na povijesne izazove, regija sačuvala bogatstvo naroda koji je nastanjuju i pokazala spremnost graditi budućnost na temeljima mira.

Internacionalna liga humanista nevladina je organizacija koju je utemeljila skupina istaknutih intelektualaca, znanstvenika svjetskoga glasa, a godinama se zalagala za mir i dijalog među državama i narodima cijelog svijeta. Dugogodišnji predsjednik ove organizacije bio je hrvatski akademik Ivan Supek.

(Hina) xrm ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙