FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šprem sa studentima ELSA-e

Autor: trub
ZAGREB, 4. svibnja 2012. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem nazočio je jutros simuliranoj parlamentarnoj raspravi na temu Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima koju je u Maloj vijećnici Hrvatskog sabora organizirala Europska udruga studenata prava i mladih pravnika (ELSA) Hrvatska.

Rasprava je organizirana u sklopu tradicionalnog projekta „Simulirani parlamenti“, a okupila je sudionike s pet hrvatskih pravnih fakulteta, iz Zagreba, Osijeka, Splita i Rijeke.

Predsjednik Hrvatskog sabora studente je upoznao s radom Sabora, saborskih odbora i tijekom zakonodavnog postupka.

„Teško je graditi dignitet Sabora jer je po mnogim istraživanjima, što se tiče ugleda u društvu, na niskim granama“, rekao je tom prigodom Šprem.

Najavio je kako će se, osim izmjena saborskog Poslovnika, uskoro ići i na donošenje kodeksa ponašanja zastupnika. „Vjerujem da će se već u jesen osjetiti drugačija klima u Hrvatskom saboru“, rekao je Šprem.

Studente je zanimalo, među ostalim, kako će hrvatski promatrači u Europskom parlamentu o tome izvještavati u Hrvatskom saboru, te kada će biti izabran trinaesti sudac Ustavnog suda.

ELSA (The European Law Students' Association) je najveća europska neprofitna i nepolitička udruga studenata prava i mladih pravnika.

Osnovana je 1981. godine u Beču, a trenutno ima podružnice u 35 europskih država i okuplja više od 30.000 individualnih članova na 200 pravnih fakulteta. ELSA djeluje na tri razine: lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj. Sjedište ELSA-e International je u Bruxellesu, a uživa i konzultantski status unutar Gospodarsko-socijalnog vijeća Ujedinjenih Naroda te Vijeća Europe.

(Hina) xkt yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙