FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mađarski premijer na predizbornim skupovima SVM-a u Vojvodini

Autor: jsta
SUBOTICA, 27. travnja 2012. (Hina) - Mađarski premijer Viktor Orban pozvao je u petak mađarsku manjinu u Vojvodini da na skorašnjim izborima 6. svibnja glasa za Savez vojvođanskih Mađara (SVM), najjaču stranku ove manjine, prenijela je agencija Beta.

"Mi znamo da glasovanje nije samo politička odluka, već i odluka o našem opstanku i pitanje naše organiziranosti", rekao je Orban tijekom svojega cjelodnevnog boravka u Vojvodini, gdje sudjeluje u predizbornoj kampanji na poziv SVM-a.

Istaknuo je da je posebno važan uspjeh političkih predstavnika Mađara u Vojvodini na izborima, jer će im, ako ta opcija u Srbiji bude snažna, matična Mađarska moći lakše pomoći.

Orban je tijekom boravka u nekoliko vpjvođanskih mjesta u kojima žive Mađari otvorio nekoliko novoizgrađenih objekata, bio je nazočan svečanom polaganju prisege novih mađarskih državljana u Subotici, a navečer će govoriti u Mađarskom kulturnom centru.

SVM najjača je stranka mađarske manjine koja ima nekoliko zastupnika u Skupštini Srbije i Vojvodine. Na izborima u Srbiji, koji se održavaju na svim razinama, ima i svog predsjedničkog kandidata – Istvana Pasztora, predsjednika stranke.

(Hina) xjsta ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙