FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Allianz u prvom kvartalu sa 31,5 milijuna kuna bruto dobiti

Autor: nbrc
ZAGREB, 3. svibnja 2012. (Hina) - Allianz Zagreb je u prvom tromjesečju ove godine ostvario bruto dobit u iznosu od 31,5 milijuna kuna, što je za 20,3 posto više nego u istom razdoblju lani, izvijestili su danas iz te osiguravajuće kuće.

Ukupni bruto premijski prihodi Allianza u prva su tri mjeseca iznosili 315,8 milijuna kuna, što je za 33 milijuna kuna više nego u isto vrijeme lani. Tako je Allianz ostvario ukupni rast premije od gotovo 12 posto, dok je istodobno hrvatsko tržište osiguranja zabilježilo pad od 0,8 posto, istaknuli su čelnici Allianza na brifingu za novinare.

Granica solventnosti, kao jedan od najvažnijih pokazatelja kvalitete poslovanja, je u prvom kvartalu iznosila 212,1 posto, što je više nego dvostruko od zakonski propisane regulative.

Po iznijetim podacima, u životnim je osiguranjima Allianz zadržao i učvrstio lidersku poziciju na hrvatskom tržištu, povećavši tržišni udio na 17,3 posto uz ostvareni bruto premijski prihod od 99,2 milijuna kuna.

U neživotnim je osiguranjima bruto premijski prihod iznosio 216,6 milijuna kuna, što je rast za 9,1 posto.

Predsjednik Uprave Allianza Boris Galić ocjenjuje da je taj osiguravatelj dobro počeo ovu godinu, ostvario pozitivne rezultate u oba segmenta te značajno nadmašio tržište, koje i dalje bilježi negativni trend.

"Cilj nam je i u ovoj godini bilježiti bolje rezultate od tržišta, ali nije realno da ćemo zadržati ovako visoke stope rasta", rekao je Galić.

Klijenti su zabrinuti i rezervirani oko kupovine, zahtjevniji i više traže vrijednost za uloženi novac, kaže Galić koji, govoreći o očekivanjima u ovoj godini, ističe mogućnost restrukturiranja osigurateljne industrije.

Čelnici Allianza Zagreb su, govoreći o investicijama u osiguranju, upozorili na kratku ročnost državnih obveznica, sada je to najviše deset godina što je kratak rok posebice u odnosu na obveze osiguravatelja po policama životnog osiguranja, koje se sklapaju na dulji rok.

Stoga je njihova inicijativa prema Ministarstvu financija da razmisli o obveznicama na duži rok, 15 ili 20 godina, što bi, objašnjavaju, i osiguravateljima omogućilo smanjenje sistemskog rizika.

Osvrćući se na segment motornih vozila, čelnici Allianza su istaknuli kako se tržište novoprodanih vozila u Hrvatskoj prepolovilo od 2008. godine, što je utjecalo i na prosječnu starost vozila koja sada iznosi 11 godina.

(Hina) xbn ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙