FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Snažan rast bruto dobiti Croatia osiguranja

Autor: dduk
ZAGREB, 27. travnja 2012. (Hina) - Croatia osiguranje d.d. ostvarilo je u prvom tromjesečju ove godine bruto dobit od 26,4 milijuna kuna što je 37,3 posto više u odnosu na isto razdoblje 2011. godine, priopćeno je danas iz te tvrtke.

Ukupni prihodi Croatia osiguranja u prva tri mjeseca dosegnuli su 641,9 milijuna kuna i veći su za 1,6 posto ili nominalno 9,9 milijuna kuna u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Ukupni rashodi, pak, iznosili su 615,5 milijuna kuna i veći su za 0,5 posto ili nominalno za 2,8 milijuna kuna.

U prva tri mjeseca ove godine, Croatia osiguranje d.d. ostvarilo je ukupnu zaračunatu premiju od 951,2 milijuna kuna što predstavlja smanjenje od tri posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Zaračunata premija neživotnih osiguranja manja je za 2,8 posto, a životnih osiguranja 4,4 posto.

U osiguranjima motornih vozila, zaračunata premija Croatia osiguranja porasla je na godišnjoj razini 5,3 posto, na 274 milijuna kuna.

Tržišni udio Croatia osiguranja u ukupnoj zaračunatoj premiji svih društava za osiguranje u Hrvatskoj u prvom tromjesečju iznosio je 37,5 posto dok društvo kćer Croatia zdravstveno osiguranje ima udio od 1,3 posto.

Bruto likvidirane štete u prvom tromjesečju dosegnule su 376,1 milijun kuna što je za 3,6 posto odnosno 14,1 milijuna kuna manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Kod neživotnih osiguranja bruto likvidirane štete pale su za 2,6 posto dok su u životnim osiguranjima likvidirane štete manje za 7,7 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Pokazatelj likvidnosti na dan 31. ožujak 2012. godine iznosi 14,8, stoji u priopćenju.

"Hrvatski osigurateljni sektor u prvom kvartalu bilježi pad premije čime su opravdane tvrdnje kako 2012. godina neće biti ništa manje izazovna od prošle godine. U skladu s gospodarskim kretanjima, koja uvelike ovise o aktualnoj globalnoj financijskoj krizi, na hrvatskom tržištu osiguranja ne očekuje se značajniji rast premije ni u 2012. godini. S ciljem realizacije rasta prodaje i podizanja profitabilnosti Društva i u 2012. godini nastavlja se s uvođenjem inovacija, redizajnom starih i uvođenjem novih proizvoda sukladno svjetskim trendovima razvoja osiguranja", navodi se u današnjem priopćenju Croatia osiguranja.

(Hina) xduk ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙