FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 2. svibnja

Autor: vlar
ZAGREB, 1. svibnja 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 2. svibnja:

ZAGREB - Sjednica saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, na kojoj će se, uz ostalo, raspravljati o izvješćima pravobraniteljice za osobe s invaliditetom te pravobraniteljice za ravnopravnost spolova za 2011. godinu (13,30 sati, Hrvatski sabor, dvorana Josipa Jelačića, Trg sv. Marka 6)

ZAGREB - Sjednica saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu skrb, na kojoj će se, među ostalim, raspravljati o prijedlogu izmjena i dopuna Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju (13 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ivana Kukuljevića, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odlučivat će o osnovanosti optužnice protiv bivšeg čelnika Hrvatskih šuma Darka Beuka kojeg se tereti da je u aferi "Fimi media" poslujući s istoimenom marketinškom tvrtkom oštetio Hrvatske šume za nešto više od milijun kuna. Beukov branitelj Mate Matić potvrdio je da pregovara s tužiteljstvom i traži način za postizanje sporazuma koji bi zadovoljio obje strane (9 sati, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Svjedočenjem trojice novih svjedoka na zagrebačkom Županijskom sudu nastavit će se suđenje bivšim pripadnicima specijalne policije Franji Drlji i Boži Krajini za ubojstvo šestero srpskih civila u selu Grubori kraj Knina 1995. Za taj ratni zločin bio je optužen i Igor Beneta, također bivši specijalni policajaca, čije je tijelo u travnju prošle godine pronađeno obješeno u šumi pored Otišića na zadarskom području. U policiji tvrde da je riječ o samoubojstvu, no zbog sumnjivih okolnosti smrti državno odvjetništvo vodi istragu (9 sati, Zrinjevac 5).

ZADAR - Ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy boravit će u radnom posjetu Zadru. Nakon sastanka predviđena je izjava za medije u 11,45 sati u Maloj gradskoj vijećnici.

ZAGREB - Konferencija za novinare u izbornom Stožeru Milana Kujundžića i Drage Prgometa na temu "Izbori u Hrvatskoj demokratskoj zajednici – nova događanja" (12 sati, Kalinovica 5 -kod crkve na Knežiji)

OSIJEK - Konferencija za novinare Hrvatskog centra za razminiranje i tvrtke Mungos Razminiranje d.o.o. koja će se održati na radilištu prema projektu "G.J. Darđanske šume, odjel 37 a", površine 260.833 četvornih metara. Tvrtka "Mungos Razminiranje" planira istoga dana započeti s trodnevnim uništavanjem oko tisuću pronađenih mina. Predstavnike medija se moli da dođu točno u 12 sati na parkiralište "Zoo hotela" u Osijeku (Sjevernodravska obala bb) odakle će se zajedno ići na radilište.

ZAGREB - Predstavljanja rezultata međunarodnog istraživanja "Ponašanje u vezi sa zdravljem djece školske dobi", 2010., odnosno prikaza djece i mladih u društvenom okruženju. Riječ je o istraživanju koje podupire Svjetska zdravstvena organizacija, a provodi se u četverogodišnjim razmacima od 1985. godine U 2010. godini istraživanje je istodobno provedeno u 39 zemalja Europe te u SAD-u i Kanadi. U Hrvatskoj je istraživanje 2010. godine provedeno treći put (prvo 2002. godine), na uzorku od oko 5000 učenika 5. i 7. razreda osnovnih škola i 1. razreda srednjih škola (11,30 sati, velika dvorana Ministarstva zdravlja, Ksaver 200a).

OPATIJA - Konferencija za novinare povodom objave cjelokupnog programa 12. Liburnia Jazz Festivala. Konferenciji će prisustvovati Elvis Stanić (Liburnia Jazz, Elvis Stanić Group), Rajna Miloš (suorganizator, Festival Opatija) i Oliver Dragojević (12 sati, Ljetna pozornica, Zert bb).

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Država i njezino kazalište" Snježane Banović. Uz autoricu, knjigu će predstaviti Boris Senker, Ivo Banac te urednik knjige Velimir Visković (18 sati, Akademija dramske umjetnosti, Trg maršala Tita 5)

ZAGREB - Konferencija za novinare na kojoj će biti predstavljen međunarodni projekt "Ideš dalje" u kojemu sudjeluju kazališta iz Hrvatske, Njemačke i Italije. Osim Zagrebačkog kazališta mladih, u projektu su berlinski Deutsches Theater i parmski Fondazione Teatro Due, a sudionici projekta će predstave, rađene prema istom tekstu izvesti 2. i 3. svibnja u zagrebačkim gimnazijama, dok će posljednji dan, 4. svibnja, tri kazališta izvesti zajedničku predstavu u Zagrebačkom kazalištu mladih. Na konferenciji će biti predstavljen i novi autorski projekt redatelja i dramaturga Boruta Šeparovića, a govorit će ravnateljica ZKM-a Dubravka Vrgoč, Christa Muller, dramaturginja Deutsches Theatera, Francesca Gandini (Fondazione Teatro Due), autor Holger Schober, te redatelji Rene Medvešek i Borut Šeparović (10 sati, Zagrebačko kazalište mladih, Teslina 7)

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Srebrenka Parlov

poslijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvl yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙